Έξαρση κορονοϊού ΗΠΑ: Αυξάνονται τα κρούσματα σε 20 πολιτείες

ΚΟΣΜΟΣ

Έξαρση κορονοϊού ΗΠΑ: Αυξάνονται τα κρούσματα σε 20 πολιτείες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Έξαρση κορονοϊού ΗΠΑ: Έξαρση νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε περίπου είκοσι αμερικανικές Πολιτείες καταγράφεται.

20.06.2020 | 11:20

Έξαρση κορονοϊού ΗΠΑ: Ακόμη 705 θάνατοι σημειώθηκαν στις ΗΠΑ μέσα σε ένα 24ωρο σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Πρόκειται για την ένατη συνεχόμενη ημέρα που ο απολογισμός των θυμάτων δεν υπερβαίνει τους χίλιους νεκρούς. Ωστόσο να αναφέρουμε πως οι ΗΠΑ είναι η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα παγκοσμίως εξαιτίας της πανδημίας καθώς μετρά πάνω από 119.000 νεκρούς και 2,2 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από Covid -19.

Να επισημάνουμε πως έξαρση νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε περίπου είκοσι αμερικανικές Πολιτείες καταγράφεται αφού έχει μεταφερθεί από τη Νέα Υόρκη και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας προς μια φαρδιά ζώνη από τον νότο προς τη δύση. Να αναφέρουμε επίσης πως η Πολιτεία της Φλόριντα κατέγραψε χθες νέο ρεκόρ κρουσμάτων με σχεδόν 3.822 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες, αριθμό που υποβάθμισε ο κυβερνήτη της Πολιτείας, διαβεβαιώνοντας ότι οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί νέοι.

Έξαρση της νόσου λόγο προεκλογικών εκστρατειών του Τράμπ

Οι φόβοι για μια νέα έξαρση της νόσου είναι όλο και περισσότεροι λόγων των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων που συγκλονίζουν τη χώρα επί εβδομάδες αλλά και την επανέναρξη των προεκλογικών εκστρατειών του Ντόναλντ Τραμπ, μία από τις οποίες θα γίνει σήμερα Σάββατο στην Οκλαχόμα.

 

Δείτε ακόμη

Συνεργασία με την… Ελλάδα θέλει τώρα ο Τσαβούσογλου – “Σημαντική η συμφωνία Αθήνας – Ρώμης για την ΑΟΖ”
Tο Twitter «κήρυξε πόλεμο» στον Τραμπ για fake news
Αναβλήθηκε η επίσκεψη Αναστασιάδη στο Ισραήλ
Exit mobile version