Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – αγωνιστικό: Πέρασε 3η η ΑΕΚ, ισόπαλη 2-2 με τον Άρη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – αγωνιστικό: Πέρασε 3η η ΑΕΚ, ισόπαλη 2-2 με τον Άρη

Σούπερ Λιγκ – αγωνιστικό: Για ένα ακόμη παιχνίδι η ΑΕΚ έδειξε ότι δεν είναι καλά και ότι χρειάζεται τον... ψυχίατρό της, καθώς ήρθε ισόπαλη 2-2 με τον Άρη!

Σούπερ Λιγκ – αγωνιστικό: Για ένα ακόμη παιχνίδι η ΑΕΚ έδειξε ότι δεν είναι καλά και ότι χρειάζεται τον… ψυχίατρό της! Η Ένωση κατάφερε ένα ματς που έδειχνε φαινομενικά δικό της να το ισοφαρίσει προς το φινάλε του. Το 2-2 με τον Άρη μόνο ικανοποιημένους δεν άφησε τους κιτρινόμαυρους που δημιούργησαν πολλές κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν σκόραραν. Έτσι, είδαν τον ΠΑΟΚ να τους πιάνει στη βαθμολογία, στους 56 πόντους. Η μάχη της 2ης θέσης άναψε για τα καλά. Τη στιγμή που η Ένωση γκέλαρε και στο δεύτερο εντός έδρας ματς της στα πλέι οφ. Στον Άρη μόνο χαρούμενοι μπορούν να αισθάνονται, αφού κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό σημειώνοντας δύο γκολ με μία καλή ευκαιρία! Πάντως, θα έχουν και οι Θεσσαλονικείς γλυκόπικρη γεύση αφού προηγήθηκαν δύο φορές, αλλά δεν έφτασαν στη νίκη.

Στο πρώτο μέρος ο Άρης απλά προσπαθούσε να κρατήσει την ΑΕΚ μακριά από τα καρέ του. Τα κατάφερε μέχρι ένα σημείο, αλλά η Ένωση είχε τέσσερις καλές στιγμές. Στο 4’ κοντινή ο Κουέστα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια κοντινή κεφαλιά του Αραούχο, ενώ στο 36’ ο τερματοφύλακας του Άρη έδιωξε σε κόρνερ καλό σουτ του Βέρντε. Στο 40’ ο Σιμάνσκι από το ύψος της μεγάλης περιοχής έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς πλάσαρε λίγο άουτ. Ίδια η κατάληξη και στο πλασέ του Αραούχο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Αργεντινός είχε βγει απέναντι από τον Κουέστα στην αντεπίθεση.

Σούπερ Λιγκ – αγωνιστικό: Ένα δεύτερο μέρος… ροντέο!

Το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ ήταν όλα τα λεφτά. Ο Άρης βρέθηκε να προηγείται χωρίς ευκαιρία από μια απερίσκεπτη ενέργεια του αρχηγού της. Ο Μάνταλος, ενώ είχε ήδη μπλοκάρει ο Μπάρκας, πέταξε τον Μπα στο έδαφος, μετά από παρατεταμένο κράτημα. Το πέναλτι ήρθε μέσω VAR και ο Γκάμα άνοιξε το σκορ στο 55’. Η ΑΕΚ ισοφάρισε γρήγορα. Μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Μάνταλου, ο Αραούχο με πλασέ στην κίνηση σκόραρε στο 62’. Ο Σιμάνσκι έχασε πανομοιότυπη ευκαιρία με του πρώτου μέρους στο 69’, σουτάροντας και πάλι λίγο άουτ. Ο Κουέστα είπε όχι στο απευθείας φάουλ του Βέρντε στο 74’. Ένα λεπτό αργότερα ο Άρης ξαναπροηγήθηκε. Ο Τόνσο έβγαλε τη σέντρα και ο Μαρτίνες με κεφαλιά νίκησε τον Μπάρκα για το 1-2. Οι κιτρινόμαυροι ξαναπίεσαν και δικαιώθηκαν. Στο 85’ ο Ολιβέιρα νίκησε τον Κούεστα με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Ο Πορτογάλος λίγο έλειψε να δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ στο 93’ με δυνατό σουτ εντός περιοχής. Όμως ο Κουέστα έσωσε την εστία του.

Το φιλμ του αγώνα

ΓΚΟΛ: 62’ Αραούχο, 86’ πεν. Ολιβέιρα – 55’ πεν. Μπρούνο Γκάμα, 75’  Μαρτίνς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 54′ Μάνταλος, 77′ Οικονόμου, 88′ Σιμάνσκι – 73′ Μπα, 79′ Μαντσίνι.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου (Αθηνών) – Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας), Σάββας (Σερρών)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης (87′ Παουλίνιο), Οικονόμου, Σβάρνας, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Βέρντε (81′ Αλμπάνης), Λιβάγια (59′ Ολιβέιρα), Αραούχο.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Σόουζα (30′ Λάρσον), Δεληζήσης, Ροζ (60′ Ντιγκινί), Βέλεθ (13′ Μπα), Σάσα, Ματίγια, Τόνσο, Φετφατζίδης (60′ Μαρτίνες), Μπρούνο Γκάμα, Μαντσίνι.

Δείτε ακόμη

Με ανατροπή ο ΠΑΟΚ, 3-1 τον ΟΦΗ
Μακέντα: «Θέλω να μείνω»
Εξασφάλισαν την Ευρώπη Βόλφσμπουργκ και Χόφενχαϊμ!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις