Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κοντομηνάς – γιατρός “μαϊμού”: Πώς τον εξαπάτησε ο… Νίκος Κοντός
ΕΛΛΑΔΑ

Κοντομηνάς – γιατρός “μαϊμού”: Πώς τον εξαπάτησε ο… Νίκος Κοντός

Κοντομηνάς - γιατρός "μαϊμού": Ο Δήμος Βερύκιος αποκάλυψε ότι ο ψευτογιατρός, ο οποίος έχει συλληφθεί, είχε εξαπατήσει τον Δημήτρη Κοντομηνά αποσπώντας του 55 εκ. ευρώ.

Κοντομηνάς – γιατρός “μαϊμού”: Σε μια σοβαρή αποκάλυψη για τον «μαϊμού» γιατρό του Κορωπίου, που συνελήφθη γιατί εξαπατούσε με τις δήθεν επιστημονικές του γνώσεις ασθενείς με καρκίνο, προχώρησε ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος. Όπως είπε ο δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του Alpha και την εκπομπή «Ραντάρ», ο 47χρονος που μεταξύ άλλων κατηγορείται για τον θάνατο ενός ηλικιωμένου και δύο ανήλικων παιδιών, είχε εξαπατήσει μέχρι και τον Δημήτρη Κοντομηνά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Δήμο Βερύκιο, κατάφερε να αποσπάσει από τον γνωστό επιχειρηματία το ποσό των 55 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, ο «μαϊμού» γιατρός φέρεται πριν από αρκετά χρόνια να είχε πλησιάσει τον Δημήτρη Κοντομηνά, προσπαθώντας να του πουλήσει αρχεία πρώην στελέχους της ΕΥΠ που ήθελε η… CIA, καθώς και προηγμένα δορυφορικά συστήματα από τις ΗΠΑ.Η υπόθεση αυτή έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ψευτογιατρού ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή τη Δευτέρα.

Ψευδογιατρός: Πώς τον ανακάλυψαν

Ο 47χρονος κυκλοφορούσε με ένα πολυτελές τζιπ, μάρκας BMW (X-5) και με ένα Seat Ibiza. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του μέσω μίας επιταγής με το όνομά του, με την οποία πλήρωσε το ιδιωτικό σχολείο των δύο παιδιών του. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τη βίλα του, μέσα από την παρακολούθηση του σχολικού λεωφορείου που μετέφερε τα παιδιά του σε γνωστό ιδιωτικό σχολείο.

Από το 2016 είχαν επιβληθεί σε βάρος του περιοριστικά μέτρα για την υπόθεση της απάτης που έστησε σε βάρος του επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά. Η δίκη για την υπόθεση ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Ιουνίου, μία ημέρα δηλαδή μετά τη σύλληψή του. Ο 47χρονος εμφανιζόταν ως «Νίκος Κοντός» και όχι με το πραγματικό του όνομα. Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί το έκανε αυτό, εκείνος απάντησε ότι «στην Αμερική συνηθίζουμε να κόβουμε το επίθετό μας όταν αυτό είναι μεγάλο και δεν προφέρεται εύκολα».

Από την παρακολούθησή του από τους αστυνομικούς προέκυψε ότι κάθε Κυριακή πήγαινε στην Εκκλησία και ότι ήταν οδηγός που θα μπορούσε να συμμετάσχει ακόμα και σε αγώνες ράλυ. Επίσης, ενδεχομένως να είχε εκπαιδευτεί στην αντιπαρακολούθηση, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατά τη διάρκεια των διαδρομών του ακολουθούσε ευλαβικά κανόνες αντιπαρακολούθησης. Περνούσε ερυθρούς σηματοδότες για να δει εάν τον ακολουθεί κάποιο όχημα, έμπαινε σε αδιέξοδα και περίμενε για ένα λεπτό ακίνητος, έμπαινε σε μονόδρομους, ενώ έκανε τον γύρο πλατειών ακόμα και τρεις φορές κοιτώντας από τους καθρέφτες για τυχόν… ύποπτα οχήματα.

Έκανα κοινωφελές έργο, λέει

Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί σκότωνε με τις μεθόδους του ανθρώπους, εκείνος φέρεται να απάντησε ότι εκείνος βοηθούσε τον κόσμο και έκανε κοινωφελές έργο. Σε μία περίπτωση ο ψευτογιατρός έφτασε στο σημείο να μπει ακόμα και σε χειρουργείο. Εκεί κάποια στιγμή ίδρωσε και σκούπισε με το γάντι του τον ιδρώτα του. Ένας από τους χειρουργούς τον είδε και εξεπλάγην. Αμέσως έκανε παρατήρηση, με τον ψευτογιατρό να μην μπορεί να καταλάβει τι «κακό» έχει κάνει, καθώς αγνοούσε βασικούς κανόνες της Ιατρικής. Για να αλιεύσει πελάτες ανέφερε ότι είναι γιατρός στην κλινική όπου νοσηλεύτηκε ο Σουμάχερ αλλά και γιατρός στο Βατικανό λόγω των εξειδικευμένων γνώσεων του.

Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της φωτογραφίας του θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι αναμένεται να βρεθούν και πολλά άλλα θύματά του. Ήδη έχουν καλέσει δύο πολίτες για να καταγγείλουν νέες περιπτώσεις στις Αρχές.

Γιατρός «μαϊμού»: Τι αλλάζει στον ιατρικό σύλλογο Αθηνών

Δείτε ακόμη

“Ο καρκίνος είναι αερόβιος, εμείς θα του δώσουμε οξυγόνο και bye-bye” – Ανατριχιαστικό ηχητικό με τον 47χρονο
“Κόψτε τα φάρμακα και ο γιος σας θα περπατήσει” – Συγκλονιστικές καταγγελίες από τα θύματα του “γιατρού”
Ένας δικηγόρος “ξεσκέπασε” τον 47χρονο “γιατρό” – Εξαπάτησε και πασίγνωστο επιχειρηματία
“Όχι, δεν θα ξανακλάψω…” – Ο Βερύκιος για τις δύσκολες ώρες που “βιώνει” ο Κοντομηνάς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις