Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Μαρτίνο τώρα: Διεκόπη η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μαρτίνο τώρα: Διεκόπη η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας

Φωτιά Μαρτίνο τώρα: Στη "μάχη" δύο αεροσκάφη PZL μαζί με 38 πυροσβέστες και 12 οχήματα.

Φωτιά Μαρτίνο τώρα: Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή του Μαρτίνου στη Φθιώτιδα στα όρια με την Βοιωτία. Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, βοηθούμενη από πολύ ισχυρούς ανέμους εξαπλώθηκε γρήγορα σε μεγάλο μέτωπο και κινείται προς την εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών, απειλώντας να περάσει την εθνική οδό με κατεύθυνση προς το χωριό Μαρτίνο.

Ήδη για την περιοχή κινούνται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Φθιώτιδα και την Βοιωτία και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας από Λαμία και Λειβαδιά ενώ τις πρώτες ρίψεις έκαναν και τα δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Στην εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών στο ύψος του Μαρτίνου υπάρχουν πυκνοί καπνοί και έχει κλείσει προσωρινά η κυκλοφορία για να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα.

Φωτιά Αχαΐα: Υπό έλεγχο

Άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 11 το πρωί στην περιοχή Μαζαράκι, στην Αχαΐα.  Η φωτιά πρόλαβε να κάψει λίγες δεκάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, προτού οι συνολικά 25 πυροσβέστες καταφέρουν να την οριοθετήσουν πριν γίνει απειλητική για τα γύρω χωριά και να τη θέσουν υπό έλεγχο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν και δύο  πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ.

Δείτε ακόμη

Μας έλεγε “θα τη δείτε νυφούλα” – Συγκλονίζουν οι γονείς θυμάτων του 47χρονου ψευδογιατρού
Προσωρινή κράτηση μάνας και κόρης για τη δολοφονία του 49χρονου ταξιτζή
Συνελήφθη ηλικιωμένος για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου στην Κρήτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις