Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ-ΔΣ λίγκας: Αίτημα της Σούπερ Λιγκ για κόσμο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ-ΔΣ λίγκας: Αίτημα της Σούπερ Λιγκ για κόσμο

Σούπερ Λιγκ-ΔΣ λίγκας: Αίτημα για την παρουσία κόσμου στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος έστειλε η Σούπερ Λιγκ στην κυβέρνηση.

Σούπερ Λιγκ-ΔΣ λίγκας: Αίτημα για την παρουσία κόσμου στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος έστειλε η Σούπερ Λιγκ στην κυβέρνηση. Ωστόσο, μετά την άρνηση της ΕΠΟ για παρουσία κόσμου στο κύπελλο, το να επιτραπεί στα πλέι οφ έχει πλέον… χλωμιάσει. Πάντως, από την πλευρά της η κυβέρνηση είναι θετική στην παρουσία κόσμου. Ωστόσο, αυτό θα γίνει από τον 2ο γύρο των πλέι οφ. Κάτι που σημαίνει ότι από τη στιγμή που θα τεθεί το κριτήριο της ισονομίας, δύσκολα θα υλοποιηθεί το αίτημα αυτό. Οποιαδήποτε απόφαση μετατίθεται για την άλλη εβδομάδα, όταν και θα γίνει τηλεδιάσκεψη για το θέμα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ζήτησε άμεσα αναλυτικό υγειονομικό και επιχειρησιακό πρωτόκολλο. Έτσι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει τηλεδιάσκεψη των υγειονομικών επιτροπών (υπουργείου Υγείας και ΓΓΑ) με τους εκπροσώπους της Σούπερ Λιγκ. Πάντως, εφόσον εγκριθεί το αίτημα, κάθε γηπεδούχους θα έχει την πλήρη ευθύνη της τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν όλα τα μέτρα, τότε θα υπάρξουν τιμωρίες στις ομάδες!

Σούπερ Λιγκ-ΔΣ λίγκας: Η ενημέρωση της ΓΓΑ

Στην ενημέρωση της ΓΓΑ αναφέρεται: «Αργά χθες βράδυ απεστάλη στον Υφυπουργό Αθλητισμού η ομόφωνη απόφαση της Super League 1, περί της διεξαγωγής των λοιπών αγώνων της τρέχουσας περιόδου με την παρουσία φιλάθλων. Ο κ. Αυγενάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της SL1, Μηνά Λυσάνδρου και συζήτησαν για τα επόμενα απαραίτητα βήματα, που πρέπει να γίνουν από πλευράς διοργανώτριας αρχής.

Ο Υφυπουργός ζήτησε να αποσταλεί άμεσα αναλυτικό υγειονομικό και επιχειρησιακό πρωτόκολλο από τη SL1. Δεσμευτικό για την κάθε ΠΑΕ μέλος της, καθότι ως γηπεδούχος θα έχει την ευθύνη πλήρους τήρησής του, εφόσον φυσικά εγκριθεί από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές το αίτημα για παρουσία φιλάθλων.

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης διαβίβασε -και ήδη επεξεργάζονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ- μέσω του συντονιστή της, γγΑ Γιώργο Μαυρωτά, τα 17 σημεία εφαρμογής του σχεδίου παρουσίας φιλάθλων στις εξέδρες, που είχαν αποσταλεί σε προγενέστερο χρόνο.

Προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των υγειονομικών επιτροπών (υπουργείου Υγείας και ΓΓΑ) με τους εκπροσώπους της Super League 1.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, παρότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα της παρουσίας φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Πάντοτε, όμως, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, καθώς και με την πιστή εφαρμογή από τις ΠΑΕ των πρωτοκόλλων που θα προκύψουν. Με αμοιβαία εμπιστοσύνη και ανάληψη των ευθυνών που αναλογούν σε κάθε εμπλεκόμενη πλευρά.

Είναι αυτονόητο, βέβαια, ότι τον καθοριστικό λόγο και την τελική έγκριση, σ’ αυτό το μεγάλο εγχείρημα, έχουν οι ειδικοί επιστήμονες».

Δείτε ακόμη

Ντέρμπι αιωνίων για το αήττητο και το γόητρο
Η Τζάντγουικ ετοιμάζεται να πιλοτάρει στην Φόρμουλα 1
Τα ρέστα τους Τότεναμ και Γιουνάιτεντ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις