Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / BBC Κορονοϊός – Μεγάλη Βρετανία: Θα εφαρμοστεί σχέδιο εθελούσιας εξόδου
ΚΟΣΜΟΣ

BBC Κορονοϊός – Μεγάλη Βρετανία: Θα εφαρμοστεί σχέδιο εθελούσιας εξόδου

BBC Κορονοϊός - Μεγάλη Βρετανία: Εθελούσια έξοδος για τους εργαζομένους, καθώς το κανάλι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα εξαιτίας του κορονοϊού

BBC Κορονοϊός – Μεγάλη Βρετανία: Ο βρετανικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός όμιλος αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και πρόκειται να εφαρμόσει σχέδιο εθελούσιας εξόδου στους εργαζομένους. Μάλιστα, ο στόχος του μεγάλου ομίλου είναι να εξοικονομήσει 125 εκατομμύρια λίρες (140 εκατομμύρια ευρώ) προκειμένου να καλύψει τις απώλειες από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού. Ακόμη, το σχέδιο είναι «μια απαραίτητη διαδικασία για να διασφαλιστεί ότι το BBC μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ενός περιβάλλοντος ΜΜΕ που αλλάζει ταχέως», σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο Τύπου του ομίλου.

«Ο αντίκτυπος της πανδημίας δείχνει ότι το BBC έχει ανάγκη να εξοικονομήσει 125 εκατομμύρια λίρες για το τρέχον φορολογικό έτος», ένα σχέδιο το οποίο προστίθεται σε ένα ήδη προβλεπόμενο πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης, σημείωσε άλλος εκπρόσωπος του βρετανικού καναλιού. Παράλληλα, ο όμιλος, στον οποίο εργάζονται περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι, δεν διευκρινίζει πόσες αποχωρήσεις προβλέπονται. Μέχρι στιγμής, το BBC είχε ανακοινώσει στις αρχές του έτους ένα άλλο σχέδιο κατάργησης 450 θέσεων εργασίας στις συντακτικές ομάδες, όμως αυτό αναβλήθηκε τον Μάρτιο λόγω των αναγκών κάλυψης της κρίσης του νέου κορονοϊού. Έτσι, ο όμιλος δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν σκοπεύει να το επαναφέρει.

Queen officially opens BBC's new Broadcasting House building - BBC ...

Η πορεία του κορονοϊού στην Μεγάλη Βρετανία

Οι θάνατοι από την πανδημία του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο  έχουν φθάσει τους 53.077, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters με βάση επίσημα στοιχεία, γεγονός που υπογραμμίζει ότι η χώρα είναι μία από τις πιο πληγείσες στον κόσμο. Η καταμέτρηση του Reuters περιλαμβάνει θανάτους όπου η COVID-19 αναφέρεται στα πιστοποιητικά θανάτου στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία έως τις 5 Ιουνίου, και έως τις 7 Ιουνίου στη Σκωτία. Περιλαμβάνει επίσης πιο πρόσφατους νοσοκομειακούς θανάτους.

Η Στατιστική Υπηρεσία (ONS), που επικαιροποιεί τα στοιχεία σε εβδομαδιαία βάση, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα πως ο αριθμός των θανάτων από αιτίες που περιλαμβάνουν την COVID-19 στην Αγγλία και την Ουαλία έως τις 5 Ιουνίου ανήλθε σε 47.820. Ο υψηλός απολογισμός των θανάτων έχει προκαλέσει επικρίσεις για τη διαχείριση της πανδημίας από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, με κόμματα της αντιπολίτευσης και ορισμένους επιστήμονες να λένε πως η Βρετανία άργησε πολύ να επιβάλει lockdown ή να προστατεύσει τους ηλικιωμένους στους οίκους ευγηρίας.

Βρετανία: Σφοδρό χτύπημα από τον κορωνοϊού – Σχεδόν 1.000 θάνατοι ...

Δείτε ακόμη

Τέσσερις νεκροί από βομβιστική επίθεση στην Τουρκία
Ανοίγει ξανά ο Πύργος του Άιφελ μετά από τρεις μήνες
Γερμανοί ερευνητές έχουν «αποδείξεις» ότι η μικρή Μαντλίν είναι νεκρή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις