Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης Λαμία: Συνελήφθη 46χρονη γυναίκα
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης Λαμία: Συνελήφθη 46χρονη γυναίκα

Καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης Λαμία: Ιδιοκτήτρια σπιτιού στον Μώλο Φθιώτιδας συνελήφθη για καλλιέργεια 117 δενδρυλλίων κάνναβης στο υπόγειο της κατοικίας της.

Καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης Λαμία: Καλλιεργούσε φυτά στο σπίτι της, στο Μώλο Φθιώτιδας, αλλά όχι όπως όλες οι νοικοκυρές… Τα καλλιεργούσε, στο υπόγειο του σπιτιού της με ειδικούς λαμπτήρες, που έκαναν τη νύχτα… μέρα, θερμαντές, ανεμιστήρες και λοιπά σύνεργα. Από όλα αυτά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας, που έκαναν την εφόσον στο υπόγειο, είχαν ήδη αντιληφθεί ότι τα φυτά δεν ήταν… αθώα. Αλλά, δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία «θερίευαν» με την όλο και πιο διαδεδομένη υδροπονική καλλιέργεια. Δηλαδή, την καλλιέργεια σε κλειστό χώρο κι όχι σε ανοιχτή φυτεία για να αποφεύγονται έτσι τα «αδιάκριτα» μάτια. Στο πλαίσιο, λοιπόν,  οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της  Ασφαλείας Λαμίας, εντοπίστηκε  ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, εγκατεστημένο σε υπόγειο σπιτιού περιοχής της Φθιώτιδας.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθη μια γυναίκα,  κατηγορούμενη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από  διερεύνηση της υπόθεσης και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία της συλληφείσας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Εκατόν δέκα επτά δενδρύλλια κάνναβης, εντός πλαστικών κιβωτίων, καλλιεργούμενα με τη μέθοδο της υδροπονίας, ύψους έως και 57 εκατοστών, 93 γραμμάρια αποξηραμένων φύλλων ακατέργαστης κάνναβης, 24 λαμπτήρες παραγωγής φωτός – θερμότητας, 17 μετασχηματιστές και 3 μοτέρ αεραγωγών – εξαερισμού.

  

Καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης Λαμία: Τα κατασχεθέντα

Ακόμη,  2 αφυγραντήρες, 2 ανεμιστήρες και 8 αεραγωγοί, 14 μοτέρ, 2 θερμόμετρα και μηχάνημα μέτρησης PH, πλαστική δεξαμενή χωρητικότητας περίπου ενός τόνου νερού, 10 σακούλες με λιπάσματα και 4 σακούλες με χώμα, αντλία νερού και λάστιχα ποτίσματος και ύδρευσης, διάφορα φίλτρα οξυγόνου και επένδυση – ανακλαστήρες τοίχου. Επιπλέον, σε διάφορους χώρους της οικίας, βρέθηκαν και  κατασχέθηκαν: Κυνηγετικό όπλο και αεροβόλο όπλο, 155 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 99 φυσίγγια πιστολιού και 17 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, μεταλλικό κυτίο που περιείχε πλήθος σφαιριδίων για αεροβόλο όπλο, μαχαίρι τύπου «πεταλούδας» και μεταλλική σιδερογροθιά, 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επίσης ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της γυναίκας, ως μέσο διακίνησης των ναρκωτικών. Σημειώνει η Αστυνομία, ότι η συλληφθείσα έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συλληφθεί για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, πριν από δύο χρόνια αλλά υπό συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί, βρισκόταν ελεύθερη.

 

Δείτε ακόμη

Ολονύχτια σύσκεψη για τον Εχίνο Ξάνθης: Σε απόλυτη απομόνωση για 7 ημέρες
Υπόθεση Μαρκέλλας: Παλιά γειτόνισσα και φίλη της οικογένειας η ύποπτη που προσήχθη
“Αγάπη είχαμε καμιά ενόχληση;” – Όλα τα αρρωστημένα μηνύματα της 35χρονης στην Ιωάννα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις