Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΕΠΟ-Επιτροπή Δεοντολογίας: Σε ακροαματική διαδικασία οι «15»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΠΟ-Επιτροπή Δεοντολογίας: Σε ακροαματική διαδικασία οι «15»

ΕΠΟ-Επιτροπή Δεοντολογίας: Τη διενέργεια ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση της συμμορίας αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ!

ΕΠΟ-Επιτροπή Δεοντολογίας: Τη διενέργεια ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση της συμμορίας αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ! Το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας θα οδηγήσει τους Ολυμπιακό, Ατρόμητο και τα 15 πρόσωπα που εμπλέκονται σε δίκη. Η πολύκροτη υπόθεση επανέρχεται στην επικαιρότητα και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος, αλλά και ο τρόπος που θα καταθέσουν άπαντες. Με την παρούσα κατάσταση όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα υπάρχει φυσική παρουσία και ίσως πάμε σε μοντέλο τηλεδιάσκεψης. Βέβαια, ακόμη είναι πολύ νωρίς και περιμένουμε να ορίσει η δικαιοσύνη το πως θα προχωρήσει η υπόθεση. Πάντως, οι 15 εκ των συνολικά 28 κατηγορούμενων (σε ποινικό επίπεδο) θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης για να καταθέσουν.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι κατέθεσαν υπομνήματα με τις θέσεις τους. Εν συνεχεία το δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας έκρινε πως η υπόθεση πρέπει να προχωρήσει με την εξέταση σε ακροαματική διαδικασία. Προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία για την δικάσιμο, αλλά ούτε και ο τρόπος που θα διεξαχθεί. Όλα δείχνουν, πάντως, ότι αυτή θα γίνει με τηλεδιάσκεψη και όχι με φυσική παρουσία, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ έχει προτείνει υποβιβασμό του Ολυμπιακού και του Ατρομήτου. Όπως επίσης και την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο των 15. Ανάμεσά τους ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και αυτός του Ατρόμητου Γιώργος Σπανός.

ΕΠΟ-Επιτροπή Δεοντολογίας: Οι 15 που παραπέμπονται

Πέραν των Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιώργου Σπανού στα 15 άτομα περιλαμβάνονται και πρώην της ΕΠΟ και τρεις πρώην διαιτητές. Συγκεκριμένα οι 15 που θα περάσουν από ακροαματική διαδικασία είναι οι εξής: Βαγγέλης Μαρινάκης (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ολυμπιακός), Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ατρόμητος), Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής Ατρομήτου), Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου), Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Αριστείδης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ), Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ), Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην μέλος ΚΕΔ), Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΚΕΔ), Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητής), Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (πρώην διαιτητής), Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (πρώην διαιτητής), Απόστολος Αμπάρκιολης (πρώην διαιτητής).

Δείτε ακόμη

Μάντσεστερ Σίτι-Αρσεναλ: Το είδαν και… τα δέντρα!
Επιστρέφουμε στο μοντέλο Β’ Εθνικής!
10 χρόνια στον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις