Ιταλία – Τελικός Κυπέλλου: Παρτενοκούπα!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιταλία – Τελικός Κυπέλλου: Παρτενοκούπα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Ιταλία - Τελικός Κυπέλλου: Όπως το 2012 έτσι και σήμερα οι Παρτενοπέι πήραν την κούπα κόντρα στη Γιούβε - 4-2 στα πέναλτι - Δεν πρόλαβε να εκτελέσει ο CR7

18.06.2020 | 00:24

Ιταλία – Τελικός Κυπέλλου: Η Γιουβέντους είναι το μεγάλο φαβορί εδώ και χρόνια σε κάθε σεζόν του ιταλικού πρωταθλήματος. Επενδύει και δικαιώνεται. Όμως η Νάπολι, ακόμα κι αν στη μετά Μαραντόνα εποχή δεν ήταν σχεδόν ποτέ το ίδιο ανταγωνιστική, παραμένει ένα βαρύ χαρτί στη Serie A. Οι παρτενοπέι δοκιμάστηκαν χθες σε έναν τελικό κυπέλλου Ιταλίας κόντρα στη μεγάλη αντίπαλο, τη Βέκια Σινιόρα. Και εκεί, πέρα της τύχης, επικράτησε η “πείνα”. Το ένστικτο του αουτσάιντερ. Η ομάδα του Ρίνο Γκατούζο κράτησε τον Ρονάλντο και την παρέα του στο μηδέν επιθετικά. Και έστειλε τον τελικό στα πέναλτι και εκεί μίλησε η τύχη, το πάθος, το μπρίο του ιταλικού Νότου.

Το τελικό 0-0 στα 90’ μεταφράστηκε σε μάχη απότην άσπρη βούλα, με φόντο μια κούπα. Εκεί με δύο χαμένα πέναλτι εκ μέρους Γιούβε και τους Ινσίνιε, Πολιτάνο, Μακσίμοβιτς και Μίλικ να σκοράρουν για τη Νάπολι, το τρόπαιο πήγε να στολίσει τις προθήκες του Σάν Πάολο. Το τελικό 4-2 διαμορφώθηκε με μόνους εύστοχους της Γιούβε να είναι οι Μπονούτσι και Ράμσεϊ. Οι Ντανίλο (άουτ) και Ντιμπάλα (απόκρουση Μέρετ) στάθηκαν μοιραίοι και ο τίτλος πήγε στην τύποις γηπεδούχο. Ο δε Ρονάλντο, δεν εκτέλεσε καν, ήταν 5ος και δεν χρειάστηκε, ήδη είχε κερδίσει η Νάπολι!

Ιταλία – Τελικός Κυπέλλου: Πάλι στο γαλάζιο η μπίλια

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε έναν τελικό. Το 2012 πάλι η Νάπολι είχε βγει στον… αφρό με τη νίκη της 2-0 κόντρα στη Γιούβε. Σκόρερ τότε οι Χάμσικ και Καβάνι.

Οι αποψινές ενδεκάδες. ΝΑΠΟΛΙ: Μέρετ – Ντι Λορέντζο, Μαξίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί (Χισάι 80’) – Φαμπιάν Ρουίζ (Άλαν 80’), Ντέμε, Ζιελίνσκι (Ελμας 87’), Καγεχόν (Πολιτάνο 66’), Μέρτενς (Μίλικ 66’), Ινσίνιε. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν – Κουαδράδο, (Ράμσεϊ 84’), Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Αλεξ Σάντρο – Μπεντανκούρ, Πίανιτς (Μπερναρντέσκι 73’), Ματουιντί – Ντούγκλας Κόστα (Ντανίλο 65’), Ντιμπάλα, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Δείτε ακόμη:

Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό ο Διαμαντίδης
Νίκησε ο κοινωνικά παρόν κύριος Μάρκους Ράσφορντ!
Μαθαίνει Αραβικά κι ετοιμάζεται για Βόρεια Αγγλία!
Exit mobile version