ΕΠΟ – αναδιάρθρωση: Καταργούνται Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ – αναδιάρθρωση: Καταργούνται Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μπάμπης Πουλούτσης

ΕΠΟ – αναδιάρθρωση: Γυρίζει τις πλάτες της στο μέλλον η ΕΠΟ, αφού όπως όλα δείχνουν θα οδηγηθούμε στο μοντέλο της ενιαίας Β’ Εθνικής!

18.06.2020 | 18:07

ΕΠΟ – αναδιάρθρωση: Γυρίζει τις πλάτες της στο μέλλον η ΕΠΟ, αφού όπως όλα δείχνουν θα οδηγηθούμε στο μοντέλο της ενιαίας Β’ Εθνικής! Μετά από τη σειρά συζητήσεων που έγιναν στην Ομοσπονδία, η θέση της Φούμπολ Λιγκ φαντάζει πιο ισχυρή από τις υπόλοιπες. Οι ομάδες την τρίτη τη τάξει κατηγορία ζήτησαν να υπάρχει μία επαγγελματική κατηγορία πέραν της Σούπερ Λιγκ. Δηλαδή, να πάμε σε κατάργηση των Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ, με τη δημιουργία μιας κατηγορίας σαν τη Β’ Εθνική! Κανένας υποβιβασμός, δύο όμιλοι από 16 ή 17 ομάδες (ίσως και 18), με μοναδική εκκρεμότητα τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Μάλιστα, αυτό ανοίγει τον δρόμο ενδεχομένως και για άνοδο των δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής!

Μετά από μια σειρά συζητήσεων στην ΕΠΟ, φαίνεται πως η πρόταση της Φούτμπολ Λιγκ θα υπερισχύσει. Αυτή περιλαμβάνει αρχικά την κατάργηση των Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ. Κανέναν υποβιβασμό από τις δύο αυτές κατηγορίες και δημιουργία μίας ενιαίας, χωρισμένης σε δύο ομίλους του Βορρά και του Νότου. Η πάλαι ποτέ Β’ Εθνική είναι προ των πυλών της επιστροφής της, με το τοπίο να αλλάζει ξανά. Η νέα κατηγορία θα περιλαμβάνει από 16 ως 18 ομάδες ανά όμιλο, με το πρώτο νούμερο να φαντάζει πιο πιθανό. Από τη στιγμή που δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα, ήδη συγκεντρώνονται 26 ομάδες. 12 από τη Σούπερ Λιγκ 2 και 14 από τη Φούτμπολ Λιγκ. Σε αυτές θα προστεθούν και οι 8 πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής, άρα πάμε στις 34 ομάδες. Συν δύο ομάδες που θα προκύψουν από Από εκεί και πέρα υπάρχει η εκκρεμότητα πιθανής αναδιάρθρωσης της Σούπερ Λιγκ, έτσι μπορεί να μειωθεί ο αριθμός. Επίσης, αναμένουμε και τυχούσες ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή.

ΕΠΟ – αναδιάρθρωση: Στο «κόλπο» και οι δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής

Όλοι περιμένουν την επόμενη ημέρα για να φανεί αν θα υπάρξουν κενά. Σε αυτήν την περίπτωση στο «κόλπο» θα μπουν οι δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής! Ανάλογα, πάντα, με τα κενά που θα προκύψουν και τον τελικό αριθμό των ομάδων στη νέα Β’ Εθνική. Έτσι οι 8 ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση των ομίλων τους στη Γ’ Εθνική περιμένουν τα τεκταινόμενα. Το πλάνο αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα των περισσοτέρων ΠΑΕ και δείχνει να έχει εξασθενήσει η αντίθετη άποψη. Το μόνο ζήτημα που δημιουργείται είναι αυτό με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς δύσκολα κάποιο κανάλι θα αναλάβει τέτοιο κόστος. Άλλωστε, θα μιλάμε για τουλάχιστον 32 ομάδες, που ίσως είναι και 36!

Δείτε ακόμη

10 χρόνια στον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης
Διούδης στον ΟΠΑΠ: «Θέλω τίτλους με τον Παναθηναϊκό»
Ρεάλ και Ρεάλ με την πλάτη στον τοίχο για τρίποντα!
Exit mobile version