Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Όσκαρ 2021 ανατροπή: Αναβάλλεται η τελετή
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2021 ανατροπή: Αναβάλλεται η τελετή

Όσκαρ 2021 ανατροπή: Πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια η Ακαδημία ακυρώνει την προγραμματισμένη τελετή, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου, λόγω πανδημίας.

Όσκαρ 2021 ανατροπή: Ακόμη ένα μεγάλο γεγονός επηρεάστηκε από τον κορονοϊό και δεν είναι άλλο από την τελετή των Oscars. Πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, η Ακαδημία ακυρώνει την προγραμματισμένη τελετή που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, αναβάλλοντάς της για τις 25 Απριλίου. Οι διοργανωτές συμφώνησαν επίσης να επεκτείνουν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων από τις 31 Δεκεμβρίου 2020 έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Από την άλλη, τα βραβεία British Academy Film Awards του επόμενου έτους (Baftas) πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 11 Απριλίου, σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις. Η πανδημία έχει ήδη σταματήσει τα γυρίσματα πολλών ταινιών που επρόκειτο να κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Όσκαρ 2021 ανατροπή: Καθυστέρησαν άλλες τρεις φορές στο παρελθόν

Για την ιστορία ν’ αναφέρουμε πως τα Oscars έχουν καθυστερήσει να πραγματοποιηθούν μόνο 3 φορές στο παρελθόν: πρώτη φορά λόγω των πλημμυρών στο Λος Άντζελες το 1938, δεύτερη μετά τη δολοφονία του Dr. Martin Luther King Jr το 1968 και μια τρίτη φορά μετά την απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1981. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν η τελετή θα είναι virtual ή θα έχει κοινό, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει ακόμη.

Όσκαρ 2021 ανατροπή: Πότε θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες

Ο Ντέιβιντ Ρούμπιν, πρόεδρος της Ακαδημίας -ο άνθρωπος πίσω από τα Oscars- και ο Διευθύνων Σύμβουλός του, Dawn Hudson, δήλωσαν: «Για πάνω από έναν αιώνα, οι ταινίες διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην παρηγοριά, την έμπνευση και τη διασκέδαση μας στις πιο σκοτεινές εποχές. Το ίδιο κάνουν σίγουρα και φέτος. Ελπίδα όλων είναι, κατά την παράταση της περιόδου των υποψηφιοτήτων και της ημερομηνίας των βραβείων μας. Να παρέχουμε την ευελιξία που χρειάζονται οι σκηνοθέτες για να ολοκληρώσουν και να κυκλοφορήσουν τις ταινίες τους. Τα προσεχή Oscars και το άνοιγμα του νέου μας μουσείου θα σηματοδοτήσουν μια ιστορική στιγμή. Θα συγκεντρώσουν τους θαυμαστές των ταινιών σε όλο τον κόσμο ενώνοντάς τους μέσω του κινηματογράφου», είπαν. Οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν στις 15 Μαρτίου 2021.

Όλα αλλάζουν

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών άλλαξε πρόσφατα τους κανόνες της, έτσι ώστε οι ταινίες που ξεκινούν γυρίσματα να μπορούν να είναι υποψήφιες για τα βραβεία του επόμενου έτους. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι ταινίες μπορούν να είναι υποψήφιες μόνο εάν έχουν προβληθεί σε έναν κινηματογράφο του Λος Άντζελες για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Αλλά με τους κινηματογράφους να παραμένουν κλειστοί κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι ήταν απαραίτητη μια «προσωρινή» εξαίρεση. Η αλήθεια είναι πως πολλές ταινίες έχουν καθυστερήσει να κυκλοφορήσουν και αυτό είναι μεγάλο πλήγμα για το Hollywood.

Δείτε ακόμη

Η Κόρτνεϊ Κοξ έγινε 56 και γιόρτασε με βουτιά στην πισίνα
Ένα βήμα πριν το “χρυσό” διαζύγιο Τζορτζ Κλούνει – Αμάλ Αλαμουντίν
“Ως πατέρας, λέω ότι δεν αρκεί το ευχαριστώ” – Η έκπληξη του ντράμερ των Metallica σε νοσοκόμα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις