Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βασίλης Σπανάκης: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ό,τι υπόσχεται το υλοποιεί»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Σπανάκης: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ό,τι υπόσχεται το υλοποιεί»

Βασίλης Σπανάκης: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ό,τι υπόσχεται το υλοποιεί», ήταν τα λόγια του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κατά την ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Βασίλης Σπανάκης: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ό,τι υπόσχεται το υλοποιεί», ανέφερε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης ξεκινώντας την ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, που επεξεργάζεται και εξετάζει το Σ/Ν «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Οικονομικών. «Σήμερα έρχεται στην Επιτροπή μας ένα Σχέδιο Νόμου που μέσα από 47 άρθρα ανοίγει την πόρτα μιας νέας εποχής για τις μικρές επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη στήριξης» σημείωσε ο κ. Σπανάκης και έκανε ειδική μνεία σε δύο φορολογικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο Σ/Ν και ειδικότερα:

  • Στο άρθρο 30, το οποίο λύνει το πρόβλημα που είχε προκύψει με τη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων.
  • Στο άρθρο 32, που δίνει τη δυνατότητα άρσης ακινησίας των οχημάτων με αναλογική καταβολή τελών κυκλοφορίας, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση.

Να σημειωθεί ότι για τα παραπάνω θέματα ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Αθήνας είχε καταθέσει τρεις σχετικές Ερωτήσεις στη Βουλή (υπ’ αριθμ. 3372/17-01-2020 και 6211/5-5-2020 και υπ΄αριθμ. 6344/8-5-2020 αντίστοιχα).Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Σπανάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του «για τη νέα σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος» ενώ σημείωσε ότι «λόγω της πανδημίας η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη νομοθέτησε αναγκαστικά, αλλά πήρε εύστοχα μέτρα. Τώρα αντιλαμβανόμαστε πως είναι η ώρα για νέες εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης και σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε, δημιουργώντας και τα Ιδρύματα Μικροχρηματοδοτήσεων. Όλα είναι στο φως εδώ. Υπάρχει πλήρης διαφάνεια, υπάρχουν κυρώσεις, πλαίσιο λειτουργίας και συγκεκριμένο όριο χρηματοδοτήσεων, αλλά υπάρχει και ευελιξία. Οι Υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων μπορούν να αλλάξουν το όριο χρηματοδότησης και να εντάξουν άλλες ομάδες που θα πρέπει να ενταχθούν, πιάνοντας έτσι καλύτερα τον παλμό της αγοράς.

Σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Σπανάκης είπε:

«Εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ κάνετε πλειοδοσία. Προχωράει ο Πρωθυπουργός σε εξαγγελίες, αμέσως κάνετε το “Πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι Ι”, ξαναβγαίνει ο Μητσοτάκης κάνετε το «Πρόγραμμα Μένουμε όρθιοι ΙΙ”. Δεν ξέρω πόσα “Μένουμε Όρθιοι” θα κάνετε αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ό,τι λέμε στον Ελληνικό λαό να το τηρούμε κι εμείς αυτό ακριβώς κάνουμε και στο εν λόγω νομοσχέδιο». «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε περίοδο ύφεσης έφερε υπερφορολόγηση, κάτι εντελώς ανακόλουθο προς κάθε οικονομική θεωρία. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει την απασχόληση, ενισχύει τη ρευστότητα, μειώνει τη φορολογία και προβλέπει ένα πλαίσιο λειτουργίας βασισμένο στα σημερινά δεδομένα. Έτσι η Ελλάδα γίνεται πρωταγωνιστής και πρωταθλητής στις εξελίξεις, τόσο απέναντι στην υγειονομική κρίση όσο και απέναντι στην οικονομική κρίση.

Ξέρουμε καλά πως έχουμε ανηφοριά μπροστά μας αλλά θα την ανέβουμε με επιτυχία. Αξιοποιώντας και τα ευρωπαϊκά κονδύλια οι Ελληνικές επιχειρήσεις θα μείνουν όρθιες», συνέχισε ο κ. Σπανάκης. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνει μόνο ένα μέρος των συνολικών μέτρων και αναφέρθηκε «στις πρόσφατες δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής σύμφωνα με τις οποίες φέρνουμε έκπτωση φόρου 2% στην εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος, δεσμευόμαστε απέναντι στην Ελληνική κοινωνία ότι θα φέρουμε οκτώ μηνιαίες δόσεις στον φόρο εισοδήματος και αυξάνουμε τις δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ. Γιατί εμείς καταλαβαίνουμε πολύ καλά τα προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά», κατέληξε ο κ.Σπανάκης.

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, στο παρακάτω video:

Δείτε ακόμη

Σπανάκης: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ό,τι υπόσχεται το υλοποιεί»
Το μήνυμα του Βουλευτή Βασίλη Σπανάκη για τις Πανελλήνιες
Πρόταση Σπανάκη για τη δημιουργία Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων στους Δήμους του Νότιου Τομέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις