Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παπαδημούλης σπίτια – ΣΥΡΙΖΑ: Η υπόθεση με τα διαμερίσματα προβληματίζει την Κουμουνδούρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης σπίτια – ΣΥΡΙΖΑ: Η υπόθεση με τα διαμερίσματα προβληματίζει την Κουμουνδούρου

Παπαδημούλης σπίτια - ΣΥΡΙΖΑ: Η αποκάλυψη για την αγορά ακινήτων το 2018 και την ενοικίαση μέρος αυτών σε ΜΚΟ από τον Δημήτρη Παπαδημούλη είχε οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα σε μια έμμεση έκφραση δυσφορίας.

Παπαδημούλης σπίτια – ΣΥΡΙΖΑ: Το θέμα με τα ακίνητα του Δημήτρη Παπαδημούλη εξακολουθεί να δημιουργεί “πονοκεφάλους” στον ΣΥΡΙΖΑ όπως φάνηκε και από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος όπου συζητήθηκε το ζήτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τετράωρη συνεδρίαση του οργάνου, μπήκε – μεταξύ άλλων – και το ζήτημα με την υπόθεση Παπαδημούλη, καθώς εκτιμήθηκε ότι χαλάει την… αριστερή εικόνα του κόμματος. Η υπόθεση της Παπαδμούπολης προκαλεί “σεισμό” στην Κουμουνδούρου, καθώς αν και δεν τίθεται θέμα παρανομίας, εμπίπτει στην σφαίρα της ηθικής.

Το κλίμα ήταν βαρύ για τον ευρωβουλευτή του κόμματος, ωστόσο τα μέλη της ΠΓ επεσήμαναν την ανάγκη να κλείσει το θέμα μετά τις δηλώσεις του ιδίου ότι θα διαθέσει τα έσοδα από την αξιοποίηση των ακινήτων του σε φτωχούς Έλληνες και μετανάστες. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι το θέμα το έθεσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, άλλες ότι ετέθη από άλλα στελέχη. «Έχουμε πρόβλημα» με την υπόθεση Παπαδημούλη, φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παπαδημούλης σπίτια: Σιωπή, η επίσημη στάση

Επισήμως βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να στηρίξει τον ευρωβουλευτή του, ενώ βουλευτές όπως ο Νίκος Φίλης έχουν χαρακτηρίσει πολύ πειστικές τις εξηγήσεις του. Από την άλλη, στελέχη όπως ο Γιάννης Μπαλάφας αλλά και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου τον είχαν «αδειάσει». Ο Αλέξης Χαρίτσης που υποτίθεται μεταφέρει την άποψη του προέδρου, δήλωσε πως ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι στέλεχος «με μακρά  πολιτική διαδρομή, με τη δήλωσή του έδωσε πλήρεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και ό,τι έχει πράξει έχει γίνει με απόλυτη διαφάνεια». Είχε προηγηθεί και το ανάλογο μασάζ του Αλέξη Τσίπρα προς τον Στέλιο Κούλογλου ώστε να μην υπάρξει νέα αντίδρασή του, δεδομένου ότι πληροφορίες τον έφεραν ως και διατεθειμένο να παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θέμα Παπαδημούλη τον οποίο είχε αδειάσει με δημόσια δήλωσή του μετά την αποκάλυψη που αφορούσε στην πρώτη δόση ακινήτων τα οποία είχε αγοράσει το 2018.

Μπαλάφας: Δεν θα έκανα ότι ο Παπαδημούλης

Παπαδημούλης – Σκουρλέτης… ανάβουν φωτιές

Την ίδια ώρα, η Παπαδημούπολη έχει μπλοκάρει όλους τους σχεδιασμούς της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για τα διαμερίσματα συνέπεσε μαζί με αυτό της εφημερίδας «Εποχή», στο οποίο ο Γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης διεμήνυσε ότι ««ο χώρος μας ποτέ δεν υιοθέτησε τα μοντέλα των προσωποπαγών κομμάτων», προσθέτοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρσωποπαγές κόμμα», με τον κ. Τσίπρα να σηκώνει σήμερα το γάντι, εκφράζοντας ανοιχτά -και σε υψηλούς τόνους- την ενόχλησή του για τα «φαινόμενα διπολισμού». Η ένταση στην συνεδρίαση έφτασε σε τέτοιο σημείο, που δύο κορυφαία στελέχη ζήτησαν από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην χρησιμοποιεί τον όρο «Κεντροαριστερά», βάζοντας φωτιά στη συζήτηση.

Ο Παπαδημούλης, που είπε μπαρούφα τον φράχτη στον Έβρο…

Δείτε ακόμη

Ο Παπαδημούλης για τα ακίνητα που νοικιάζει σε μετανάστες: «Θα παραχωρώ τα καθαρά εισοδήματα σε κοινωνικές δράσεις»
Νέος σάλος! Ο Παπαδημούλης αγόρασε άλλα 6 ακίνητα – Το αστρονομικό ποσό που “παίρνει” από μετανάστες
Με αποχώρηση απείλησε ο Κούλογλου λόγω Παπαδημούλη – Στη “μέση” ο Τσίπρας
“Μην… τρελαθούμε κιόλας” – Ο Πολάκης στηρίζει Παπαδημούλη, ο Παπαδημούλης ευχαριστεί Πολάκη
Οργανωμένη… επίθεση καταγγέλλει ο “φτωχός πλην αριστερός” Παπαδημούλης – Τι λέει για το πόθεν έσχες
“Δεν μας έλεγαν πάρτε τους σπίτι;” – Ο Παπαδημούλης και η “φιλοξενία” των προσφύγων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις