Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

07

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Ισραήλ – Πανάγιος Τάφος: Φωτογραφίες από το προσκύνημα του πρωθυπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Ισραήλ – Πανάγιος Τάφος: Φωτογραφίες από το προσκύνημα του πρωθυπουργού

Μητσοτάκης Ισραήλ - Πανάγιος Τάφος: «Μια επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ είναι χωρίς περιεχόμενο αν δεν επισκεφτεί κανείς το Πατριαρχείο κι αν δεν προσκυνήσει τον Πανάγιο Τάφο».

Μητσοτάκης Ισραήλ – Πανάγιος Τάφος: Τον ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης στο Ισραήλ. Ο κ. Μητσοτάκης με την σύζυγό του και τον γιο του, Κωνσταντίνο, επισκέφθηκαν και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την αδελφότητα του Αγίου Τάφου, διαμηνύοντας ότι η Ελλάδα θα στέκεται πάντα στο πλευρό τους. «Μια επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ είναι χωρίς περιεχόμενο αν δεν επισκεφτεί κανείς το Πατριαρχείο κι αν δεν προσκυνήσει τον Πανάγιο Τάφο. Ευχαριστώ τον Θεό που μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα ως Πρωθυπουργός της χώρας, στο πρώτο επίσημο ταξίδι μου -την μετά κορωνοϊού εποχή- να έρθω στην Ιερουσαλήμ», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Πατριάρχη Ἱεροσολύμων καὶπάσης Παλαιστίνης, Θεοφίλο Γ, αμέσως μετά το προσκύνημά του στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου.

«Θέλω να γνωρίζετε και εσείς αλλά και η αδελφότητα του Αγίου Τάφου ότι το Ελληνικό κράτος θα είναι πάντα κοντά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στην πολύ σπουδαία αποστολή την οποία επιτελεί σε αυτή την δύσκολη αλλά συνάμα συναρπαστική πόλη και περιοχή. Να γνωρίζετε ότι η αγάπη και η στήριξή μας είναι δεδομένη και έμπρακτη», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και τον γιο του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Κλείνοντας την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στο Ισραήλ ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και ηγέτη του κόμματος Yesh Atid, Yair Lapid. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξαιρετικά καλές σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ, οι συνέπειες του κορονοϊού για τις δύο χώρες καθώς επίσης η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Δείτε ακόμη

Προσεχώς… “διορθωτικές κινήσεις” στην κυβέρνηση – Τα ονόματα και οι αλλαγές
Διμερείς συνεργασίες, EastMed, τουρκικές προκλήσεις: Όσα συζήτησαν Μητσοτάκης – Νετανιάχου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις