Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Νέοι γονείς και ύπνος: Ο πρώτος χρόνος είναι δύσκολος
PLUS

Νέοι γονείς και ύπνος: Ο πρώτος χρόνος είναι δύσκολος

Νέοι γονείς και ύπνος: Μάθαμε πόσες ημέρες ύπνο χάνουν οι νέοι γονείς μέσα στον πρώτο χρόνο από τη γέννηση του παιδιού τους.

Νέοι γονείς και ύπνος: Κοινός παρονομαστής σε όλα τα ζευγάρια που γίνονται νέοι γονείς είναι το πρόβλημα της έλλειψης ύπνου. Το μωρό ξυπνάει πολύ συχνά μέρα και νύχτα και χρειάζεται τάισμα, άλλαγμα και γενικότερα pampering με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κοιμηθούν όσο θα ήθελαν ή έστω όσο είχαν συνηθίσει.

Νέοι γονείς και ύπνος: Τελικά δεν έχουν και τόσο άδικο όταν παραπονιούνται ότι είναι άυπνοι

Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την υγεία τόσο την σωματική όσο και την πνευματική καθώς μπορεί να καταπολεμήσει το άγχος, να βελτιώσει τη μνήμη και να βελτιώσει τη διάθεσή μας. Και ο ύπνος στους νέους γονείς μειώνεται ξαφνικά και δεν μπορεί να αναπληρωθεί μέχρι το μωρό να μπει σε μια σειρά, κάτι το οποίο γίνεται συνήθως μετά τον πρώτο χρόνο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός λοιπόν ότι όλοι οι νέοι γονείς παραπονιούνται ότι νυστάζουν ενώ οι αϋπνίες τους επιδεινώνονται μέρα με την ημέρα. Το πρόβλημα βέβαια δεν αφορά μόνο στις ώρες που δεν κοιμούνται, αλλά και σε εκείνες που κοιμούνται έστω και λίγο ή διακεκομμένα, αφού δεν χαλαρώνουν πραγματικά, αφού το μυαλό τους είναι και πάλι στο μωρό.

Πόσες ημέρες ύπνου χάνουν οι νέοι γονείς

Σύμφωνα λοιπόν με μια μελέτη που έγινε από την Ergoflex σχετικά και πρόσφατα, οι νέοι γονείς χάνουν περίπου 44 ημέρες ύπνου μέσα στον πρώτο χρόνο από τη γέννηση του παιδιού τους, πράγμα που μεταφράζεται ως κατά μέσον όρο 5 ώρες ύπνου συνολικά το 24ωρο. Το αποτέλεσμα αυτό βγήκε από το δείγμα 1.812 συμμετεχόντων Βρετανών οι οποίοι ήταν ενήλικες και νέοι γονείς. Η έλλειψη ύπνου είναι αυτή που προκαλεί διάφορα προβλήματα στην παραγωγικότητα αλλά και στα νεύρα των νέων γονέων κάτι που μακροπρόθεσμα θα αποτελεί πρόβλημα για την υγεία τους αλλά και για την περαιτέρω ανατροφή των παιδιών τους. Δεν είναι καθόλου άσχετο το γεγονός ότι 1 στις 5 νέες μαμάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο υποφέρει από επιλόχειο κατάθλιψη.

Δείτε ακόμη

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι μετά τον κορονοϊό περιμένουμε covid baby boom
H σύζυγος του Πρωθυπουργού βρέθηκε σε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ
«Κωνσταντίνε μην τρέχεις θα φύγει σφαλιάρα», Αθήνα, Ελλάδα, 2020

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις