Ρωσία κορωνοϊός νέα: Ο Πούτιν έφτιαξε τούνελ απολύμανσης

ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία κορωνοϊός νέα: Ο Πούτιν έφτιαξε τούνελ απολύμανσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ρέα Ιωάννου

Ρωσία κορωνοϊός νέα: Δικό του τούνελ απολύμανσης έφτιαξε ο Ρώσος Πρόεδρος για να περνάνε υποχρεωτικά οι επισκέπτες του

17.06.2020 | 22:35

Ρωσία κορωνοϊός νέα: Το δικό του τούνελ απολύμανσης, από το οποίο υποχρεώνονται να περνούν όσοι επισκέπτονται τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην κατοικία του έξω από τη Μόσχα, για την προστασία του ιδίου από τον κορωνοϊό. Αν πρώτα δεν περάσει ο επισκέπτης του… από τα απολυμαντικά διόδια, δηλαδή ένα τούνελ ψεκασμού, δεν μπορεί να εισέλθει στην οικία του Βάντιμίρ Πούτιν.Ως γνωστόν, η Ρωσία αποτελεί μία από τις πλέον πληγείσες χώρες του κόσμου από τον κορωνοϊό και έτσι ο Πούτιν θέλησε να πάρει τα μέτρα του. Σε συνεργασία με εταιρεία που εδρεύει στην πόλη Πέντζα δημιούργησε τη δικιά του «σήραγγα» απολύμανσης από το οποίο οφείλει να περνά κάθε επίδοξος επισκέπτης του,όπως αναφέρει η Guardian, επικαλούμενη τοπικά ΜΜΕ .

Αυτό αποτελεί βασική προϋπόθεση για όσους επισκέπτονται τον Πούτιν στην οικεία του στο Νόβο Ογκαριόβο. Το σχέδιο είχε ανακοινωθεί από τον εκπρόσωπο του Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ,  τον Απρίλιο, ο οποίος είχε δηλώσει ότι όσοι συναντούν τον Ρώσο πρόεδρο θα διαγνωστικές εξετάσεις για τον κορωνοϊό. Έναν μήνα αργότερα, στις 12 Μαίου ο ίδιος ο Πεσκόφ ανακοίνωσε ότι είχε μολυνθεί από τον ιό. Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, οι επισκέπτες θα κάνουν έλεγχο από το ειδικά σχεδιασμένο και εγκατεστημένο έξω από το σπίτι του, τούνελ και θα ψεκάζονται με απολυμαντικό από την οροφή και τα τοιχώματά του που καλύπτει ρούχα και άλλες εκτεθειμένες περιοχές του σώματος.

Ρωσία κορωνοϊός νέα: Κατατάσσεται στην τρίτη θέση

Πάνω από  μισό εκατομμύριο κρούσματα του κορωνοϊού έχουν καταγραφεί στη Ρωσία , τρίτος υψηλότερος αριθμός στον κόσμο μετά τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ, ενώ έχουν χάσει τη μάχη με την Covid-19 περισσότεροι από 7.000 ασθενείς μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Παρόλα αυτά, ο σχετικά χαμηλός αριθμός θανάτων (συγκριτικά με άλλες χώρες με πολλά κρούσματα) που έχει δηλώσει η Μόσχα έφερε στο σημείο πολλούς από τους επικριτές της κυβέρνησης να μιλούν για αδιαφάνεια ή ακόμα και συγκάλυψη θανάτων, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με τη σοβαρή εξάπλωση του ιού στη Ρωσία.

Δείτε ακόμη

Μαντλίν νεκρή – νέα στοιχεία: Οι γονείς διαψεύδουν τον Γερμανό εισαγγελέα
Αναλαμβάνει ο στρατός στην Νέα Ζηλανδία – Μετά την επανεμφάνιση κρουσμάτων
Σοκαριστικές αποκαλύψεις από ερευνητές στην Γερμανία – Έδιναν σε παιδόφιλους άστεγα παιδιά

 

Exit mobile version