Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πούτιν τούνελ: Να γιατί ο κορονοϊός δεν “πλησίασε” τον Ρώσο πρόεδρο
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν τούνελ: Να γιατί ο κορονοϊός δεν “πλησίασε” τον Ρώσο πρόεδρο

Πούτιν τούνελ: Κανείς δεν μπορεί να επισκεφτεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αν πρώτα δεν περάσει από απολυμαντικά διόδια, δηλαδή ένα τούνελ ψεκασμού που σχεδιάστηκε και εγκαταστάθηκε έξω από την οικία του.

Πούτιν τούνελ: Ένα ειδικό τούνελ απολύμανσης, από το οποίο υποχρεώνονται να περνούν όσοι επισκέπτονται τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην κατοικία έξω από τη Μόσχα, στήθηκε για την προστασία του Ρώσου προέδρου από τον κορωνοϊό. Το ειδικό αυτό τούνελ κατασκευάστηκε από ρωσική εταιρεία που έχει την έδρα της στην πόλη Πέντζα και τοποθετήθηκε στην επίσημη κατοικία του Πούτιν στο Νόβο Ογκάριοβο έξω από τη Μόσχα, που επιστρέφει πάντως σταδιακά σε κάποιας μορφής κανονικότητα με την άρση ορισμένων ακόμη περιοριστικών μέτρων. Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, διακρίνονται άνθρωποι με μάσκες να περνούν από το τούνελ και να ψεκάζονται με απολυμαντικό από την οροφή και τα τοιχώματά του. Το απολυμαντικό αυτό είναι, σύμφωνα με το RIA, ένα εκνέφωμα ειδικού υγρού που καλύπτει τα ρούχα των διερχομένων από το τούνελ και τα τυχόν ακάλυπτα μέρη του σώματος.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ είχε πει τον Απρίλιο ότι όσοι συναντούν διά ζώσης τον Ρώσο πρόεδρο υποβάλλονται προηγουμένως σε διαγνωστικές εξετάσεις για τον κορωνοϊό, ενώ ο ίδιος ανακοίνωσε έναν μήνα αργότερα, στις 12 Μαΐου ότι είχε μολυνθεί. Πάνω από μισό εκατομμύριο κρούσματα του κορωνοϊού έχουν καταγραφεί στη Ρωσία, τρίτος υψηλότερος αριθμός στον κόσμο μετά τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ, ενώ έχουν χάσει τη μάχη με την Covid-19 περισσότεροι από 7.000 ασθενείς μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που όμως αμφισβητούν ορισμένοι.

Δείτε ακόμη

Πυροβολισμός σε άνδρα από ακροδεξιούς σε διαδήλωση στο Νέο Μεξικό

Η πρώτη ισλαμική προσευχή στο ναό της Αγίας Σοφίας, 15 Ιουλίου

Παραλήρημα Τσελίκ: “Οι Έλληνες υπ. Άμυνας είναι πάντα προβληματικοί – Αν απαντήσουμε, θα σας ανέβει η πίεση”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις