Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νεα Ζηλανδία κορονοϊός: Αναλαμβάνει δράση ο στρατός
ΚΟΣΜΟΣ

Νεα Ζηλανδία κορονοϊός: Αναλαμβάνει δράση ο στρατός

Νεα Ζηλανδία κορονοϊός: Στον στρατό αναμένεται να περάσει η διαχείριση των εγκαταστάσεων όπου παραμένουν άτομα σε καραντίνα.

Νεα Ζηλανδία κορονοϊός: Η διαχείριση των εγκαταστάσεων όπου παραμένουν άτομα σε καραντίνα θα περάσει πλέον στα χέρια του στρατού μετά το σφάλμα του επέτρεψε σε δύο άτομα με κορονοϊό να μετακινηθούν εντός της χώρας έκανε γνωστό η Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται για δύο γυναίκες που έφτασαν στην χώρα από τη Βρετανία στις 7 Ιουνίου και οι οποίες είχαν τεθεί σε υποχρεωτική καραντίνα μετά την προσγείωση, ωστόσο στη συνέχεια πήραν άδεια να μετακινηθούν προκειμένου να δουν συγγενή τους που βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο της ζωής του, παρόλο που η μία εξ αυτών είχε συμπτώματα τα οποία απέδωσε σε προϋπάρχουσα κατάσταση.

Παρόλα αυτά και οι δυο τους εντοπίστηκαν και διαγνώστηκε ότι φέρουν τον κορονοϊό, όμως είχαν διανύσει ήδη τα 650 χιλιόμετρα που χωρίζουν το Όκλαντ από το Ουέλινγκτον, για να επισκεφτούν τον συγγενή τους. Μετά τις εξελίξεις αυτές μπαίνει τέλος σε μια περίοδο 24 ημερών που δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα στη Νέα Ζηλανδία, καθώς μέχρι σήμερα αριθμός των θανάτων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού είναι 22 άτομα.

Νεα Ζηλανδία κορονοϊός: «Απαράδεκτη αποτυχία του συστήματος» αναφέρει η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός

Η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντερν με δηλώσεις τόνισε πως είναι «απαράδεκτη αποτυχία του συστήματος» και συνέχισε «δεν απαιτείται μία αλλά δύο δοκιμές σε αυτές τις εγκαταστάσεις… αυτό δεν έγινε και δεν υπάρχουν δικαιολογίες». Χαρακτήρισε επίσης «απόλυτα παράλογο» το γεγονός ότι δεν υποβλήθηκαν σε τεστ νωρίτερα και εκτίμησε ότι οι έλεγχοι στα σύνορα πρέπει να ενισχυθούν ώστε να εξασφαλιστεί πως δεν θα ξανασυμβεί ανάλογο περιστατικό.

«Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε την αυστηρότητα, την αξιοπιστία και την πειθαρχία που μπορεί να προσφέρει ο στρατός», είπε στους δημοσιογράφους η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός. Τέλος οι δύο γυναίκες έχουν τεθεί εκ νέου σε απομόνωση και οι υγειονομικές αρχές κάνουν τεστ στα περίπου 320 πρόσωπα με τα οποία ήρθαν σε επαφή στη Νέα Ζηλανδία.

Δείτε ακόμη

Ο απίστευτος Πούτιν – Ολόκληρο… τούνελ, για να μην τον πλησιάσει ο ιός (vid)
Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ινδίας και Κίνας
Η γυναίκα του Ζαλένσκι θετική στον κορονοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις