Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ντέρμπι αιωνίων ποδόσφαιρο: Με… γεμάτη την εικονική κερκίδα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ντέρμπι αιωνίων ποδόσφαιρο: Με… γεμάτη την εικονική κερκίδα

Ντέρμπι αιωνίων ποδόσφαιρο: Το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό γίνεται το βράδυ της Κυριακής στο... κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με... γεμάτη την εικονική κερκίδα.

Ντέρμπι αιωνίων ποδόσφαιρο: Τώρα που μπαίνουμε στην… μετά κορονοϊό κανονικότητα πρέπει οι επιστήμονες και κυρίως η Κυβέρνηση να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους την ομόφωνη απόφαση της Λίγκας, που με έγγραφό της ζητά να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα (το ποσοστό που θα επιτρέπεται είναι γνωστό ήδη), ώστε οι υπόλοιποι κρίσιμοι αγώνες για τα πλέι οφ και πλέι άουτ να γίνονται με κόσμο και όχι μπροστά στις άδειες και ψυχρές εξέδρες! Αλλιώς είναι ένα ντέρμπι να γίνεται με φιλάθλους, που δίνουν τον παλμό και το κίνητρο, και διαφορετικά σε κενές εξέδρες ή σε κερκίδες γεμάτες με φωτογραφίες οπαδών, όπως στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»! Ήταν όμως εντυπωσιακό.

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Το ντέρμπι των «αιωνίων» γίνεται το βράδυ της Κυριακής στο… κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»! Με… γεμάτη την εικονική κερκίδα (εντυπωσιακή πράγματι η εικόνα, καθώς νομίζεις πως ο κόσμος είναι… ζωντανός και έτοιμος να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες τα γκολ και τη νίκη!) ο Ολυμπιακός θέλει να πετύχει έναν ακόμα θρίαμβο, τον τρίτο κατά σειρά στα πλέι οφ! Είναι σαφώς ανώτερος του αντιπάλου του και φαντάζει ως το φαβορί!

Ντέρμπι αιωνίων ποδόσφαιρο: Ετοιμοπόλεμοι όλοι στο Γ. Καραΐσκάκης

Όμως σε ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού τίποτα και ποτέ δεν είναι σίγουρο και γι’ αυτό τα προγνωστικά βγαίνουν σπάνια! Ο Ολυμπιακός με τερματοφύλακα τον Σα, που δύσκολα δέχεται γκολ, τον Σεμέδο και τον Τσιμίκα στην άμυνα, τον καταπληκτικό Καμαρά στην μεσαία γραμμή, δημιουργό τον Γάλλο διάσημο ποδοσφαιριστή Βαλμπουενά και εκτελεστή τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Ελ Αραμπί μπορεί να επιβάλει με την σέντρα τους δικούς του κανόνες στο ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός έρχεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με όλα τα στελέχη του ετοιμοπόλεμα! Μπορεί να μην έχει στόχους για μια έξοδο στην Ευρώπη (είναι τιμωρημένος από την ΟΥΕΦΑ) όμως κάθε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έχει τη δική του σημειολογία και η νίκη είναι ζήτημα τιμής και γοήτρου! Με τον Διούδη, που είχε… κατεβάσει τα ρολά στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο τέρμα, τον Ινσουά και Κουρμπέλη στην άμυνα και τον Ιταλό Μακέντα στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να σταματήσει το αήττητο του Ολυμπιακού!  Στην δική τους σκακιέρα οι δύο καλύτεροι προπονητές, ο Πέδρο Μάρτινς του Ολυμπιακού και ο Έλληνας Γιώργος Δώνης του Παναθηναϊκού έχουν σχεδιάσει και προετοιμάσει κατάλληλα τις ομάδες τους για το ντέρμπι των «αιωνίων» που γίνεται το βράδυ (21.30) της Κυριακής!

Δείτε ακόμη

Επιστροφή στη δράση με δύο παιχνίδια στην Αγγλία!
Η Ατλέτικο ρισκάρει και την Ευρώπη αν γκελάρει!
Στο Ολίμπικο η πρώτη κούπα της χρονιάς μεταξύ Νάπολι και Γιουβέντους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις