Χάντμπολ – Εθνική Ελλάδας: Κλήρωσε για Euro

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χάντμπολ – Εθνική Ελλάδας: Κλήρωσε για Euro

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Χάντμπολ - Εθνική Ελλάδας: Δύσκολος όμιλος για την ομάδα του Αρβανίτη - “Θα κάνουμε την προσπάθεια μας, διεκδικώντας την κάθε πιθανότητα” λέει ο ομοσπονδιακός

17.06.2020 | 00:26

ΧάντμπολΕθνική Ελλάδας: Την κλήρωση της προκριματικής φάσης του Euro 2022 περίμεναν με αγωνία οι φίλοι και οι άνθρωποι του χάντμπολ και αυτή ολοκληρώθηκε σήμερα. Και έφερε αντίπαλους της εθνικής μας τη Γαλλία, τη Σερβία και το Βέλγιο. Κόντρα σε αυτές τις ομάδες θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση που θα διεξαχθεί 13-30 Ιανουαρίου 2022 σε Ουγγαρία και Σλοβακία. Την πρόκριση θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι. Αυτοί θα προκύψουν μόνο από τα αποτελέσματα κόντρα στους δύο πρώτους και όχι με τον τέταρτο του γκρουπ.

Η Ελλάδα θα παίξει στις 4-5 Νοεμβρίου με τη Σερβία εκτός και 7-8 Νοεμβρίου θα υποδεχτεί τη Γαλλία. Το Μάρτιο του 2021 (10-11/3) θα φιλοξενήσει το Βέλγιο και λίγες μέρες αργότερα (13-14/3) θα δοκιμαστεί εκτός από την κεντροευρωπαϊκή χώρα. Στις 28-29/4 θα υποδεχτεί τους Σέρβους και στις αρχές Μάη (2/5/2021) θα ταξιδέψει στη Γαλλία για το κλείσιμο του ομίλου.

Χάντμπολ – Εθνική Ελλάδας: “Χρειάζονται υπερβάσεις”

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Αρβανίτης μετά την κλήρωση δήλωσε: “Όταν μπαίνεις σε μία κλήρωση από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας εκ των πραγμάτων είσαι σε δύσκολη θέση. Ρεαλιστικά όποιους αντιπάλους και να είχαμε θα έπρεπε να κάνουμε υπερβάσεις. Είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε πόσο απέχουμε από την κορυφή του βουνού. Η Γαλλία είναι μία υπερδύναμη, διαχρονικά ίσως η κορυφαία ομάδα στο παγκόσμιο χάντμπολ. Με τεράστιες διακρίσεις την τελευταία 20ετία.
Η Σερβία τα τελευταία χρόνια έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Παραμένει ωστόσο μια παραδοσιακή σχολή και ισχυρή δύναμη του αθλήματος. Το Βέλγιο έχοντας και το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται στην κεντρική Ευρώπη όπου το χάντμπολ είναι πολύ ισχυρό. Εχει εξελιχθεί ως ομάδα και σταδιακά διεκδικεί προκρίσεις από προκριματικούς ομίλους. Εμείς πιστεύουμε στην ομάδα μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ανοδική πορεία και θα κάνουμε την προσπάθεια μας, διεκδικώντας την κάθε πιθανότητα”.

Δείτε ακόμη:

Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό ο Διαμαντίδης
Νίκησε ο κοινωνικά παρόν κύριος Μάρκους Ράσφορντ!
Μαθαίνει Αραβικά κι ετοιμάζεται για Βόρεια Αγγλία!
Exit mobile version