Κυβέρνηση ανασχηματισμός 2020: Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά την 1η Ιουλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση ανασχηματισμός 2020: Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά την 1η Ιουλίου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ντσούνος

Κυβέρνηση ανασχηματισμός 2020: Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα τόσο σε πρόσωπα όσο και σε δομές με προανήγγειλε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

16.06.2020 | 12:37

Κυβέρνηση ανασχηματισμός 2020: Αν ανατρέξει κανείς σε όσες πληροφορίες γράφαμε τις προηγούμενες εβδομάδες  σχετικά με τις πολιτικές αποφάσεις του πρωθυπουργού δηλαδή την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και τον ανασχηματισμό, αναφέραμε ότι οι εκλογές δε βρίσκονται καν στις σκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη παρά το γεγονός ότι κάποιοι τις εισηγήθηκαν, σχετικά με τον ανασχηματισμό δεν πρόκειται να γίνει πριν η χώρα επιστρέψει στην κανονικότητα δηλαδή πριν τον Ιούλιο. Και η επιβεβαίωση όσων γράφαμε ήρθε με τις δηλώσεις του υπουργού επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη που σε συνέντευξή του δήλωσε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο ανασχηματισμού πριν την 1η Ιουλίου.

από τον Γιάννη Ντσούνο

Όπως εξήγησε ο υπουργός επικρατείας στο κυβερνητικό σχήμα θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις τόσο σε πρόσωπα όσο και σε δομές με γνώμονα την ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία του κρατικού μηχανισμού. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι ο πρωθυπουργός θα επιλέξει να προβεί σε αυτές τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και αφού έχουν δρομολογηθεί και τα 20 και πλέον νομοσχέδια που έχει προαναγγείλει ότι θα κατατεθούν το καλοκαίρι στη βουλή. Επιπλέον πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ευρύ ανασχηματισμό και σε υπουργούς και σε υφυπουργούς αλλά και στην οργανωτική δομή των υπουργείων.

 

Κυβέρνηση ανασχηματισμός 2020: «Θα υπάρξουν αλλαγές σε υφυπουργούς και υπουργούς παραγωγικών υπουργείων»

Σε ορισμένες περιπτώσεις θα επιλεγεί η διαδικασία της συγχώνευσης υπηρεσιών αφού η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή δίνει αυτήν την δυνατότητα. Σε ότι αφορά στα πρόσωπα οι περισσότερες αλλαγές θα γίνουν σε επίπεδο υφυπουργών ωστόσο θα υπάρξουν και αλλαγές σε υπουργούς και μάλιστα κρίσιμων και παραγωγικών υπουργείων. Πολιτικά πάντως ο κ Μητσοτάκης κινείται με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αξιολογεί χωριστά το έργο κάθε υπουργείου και την εκτέλεση όσων ο ίδιος έχει προαναγγείλει. Αυτοί οι παράγοντες μαζί με την πορεία του κάθε υπουργού κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης αλλά και το πρώτο δίμηνο της άρσης των μέτρων θα κρίνουν την παραμονή του ή όχι στην θέση του.

Πάντως ο ανασχηματισμός όποτε και αν γίνει λίγο αφορά τους πολίτες που στην παρούσα φάση αλλά και τους επόμενους μήνες έως το τέλος του έτους επιθυμούν μόνο την επανεκκίνηση της οικονομίας και την έμπρακτη στήριξη όσων επλήγησαν από την πανδημία. Και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο πρωθυπουργός που έχει θέσει στην ατζέντα πολλές άλλες προτεραιότητες και όχι τον ανασχηματισμό.

 

Δείτε ακόμη

Στο Ισραήλ ο Μητσοτάκης – Πρώτο ταξίδι μετά την καραντίνα
Κάλεσμα Μητσοτάκη σε επιχειρηματίες – Αξιοποιήστε το «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» – Μην κάνετε απολύσεις
Το μήνυμα του Βουλευτή Βασίλη Σπανάκη για τις Πανελλήνιες
Exit mobile version