Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανασχηματισμός ονόματα 2020: “Αλλαγή” της κυβέρνησης σχεδιάζει ο Μητσοτάκης
ΤΙ "ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ"

Ανασχηματισμός ονόματα 2020: “Αλλαγή” της κυβέρνησης σχεδιάζει ο Μητσοτάκης

Ανασχηματισμός ονόματα 2020: Τα σενάρια περί ανασχηματισμού κλήθηκε να σχολιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ, μιλώντας με δημοσιογράφους.

Ανασχηματισμός ονόματα 2020: Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του στο Ισραήλ. Όπως είπε χαριτολογώντας σε σχετική ερώτηση “εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…”, και όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν πρόσθεσε: “Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις”. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ, λέγοντας ότι: “Η σχέση Ελλάδας – Ισραήλ είναι μια σχέση με βάθος και περιεχόμενο. Επιδιώκουμε να τη διευρύνουμε και σε νέα πεδία”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, ο τουρισμός και ο ξενοδοχειακός κλάδος, η πράσινη οικονομία και η διαχείριση των υδάτων, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες”.

Και πρόσθεσε: “Βλέπω τεράστιο ενδιαφέρον και στο κομμάτι της υψηλής τεχνολογίας για τον απλούστατο λόγο ότι η πλευρά του Ισραήλ έχει σημαντικές επιχειρήσεις κι εμείς έχουμε τους μηχανικούς, το ανθρώπινο κεφάλαιο αλλά και την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά”. Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι στην συνάντησή του με τον Νετανιάχου συζητήθηκε και το θέμα της Τουρκίας τονίζοντας: “Έθεσα τη μεγάλη εικόνα του αποσταθεροποιητικού ρόλου της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο”. Ενώ σε ότι αφορά τις αντιδράσεις της Τουρκίας για τη Συμφωνία Οριοθέτησης ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία είπε: “Διαβάζω με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις Τούρκων αξιωματούχων για τη Συμφωνία, οι οποίες είναι αντικρουόμενες”.

Ανασχηματισμός ονόματα 2020: Το ρεπορτάζ του Star

Ανασχηματισμός ονόματα 2020: Τι ακούγεται

Μέχρι στιγμής αμετακίνητοι παραμένουν οι επικεφαλής σε βασικά υπουργεία, όπως των Εξωτερικών και Άμυνας, λόγω των καθημερινών τουρκικών προκλήσεων. Στον οικονομικό τομέα, αμετακίνητος φαίνεται να παραμένει και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ενδέχεται, όπως εξετάζεται, να «σπάσουν» δύο υπουργεία, εκείνο του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κωστή Χατζηδάκη, οι οποίοι θα παραμείνουν στη πρώτη γραμμή της κυβέρνηση, αλλά θα εισέλθουν στην κυβέρνηση, αν «σπάσουν» τα υπουργεία, νέα πρόσωπα. Αλλαγές θα γίνουν και σε επίπεδο υφυπουργών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενδέχεται και αυτός να μετακινηθεί στο πόστο του υπουργού Εργασίας, καθώς φαίνεται ότι έχει αποφασιστεί η μετακίνηση του νυν υπουργού Νίκου Βρούτση, τον οποίο το Μέγαρο Μαξίμου τον χαρακτηρίζει «δουλευταρά». Στον τομέα του Τουρισμού, όπως αναφέρει το Cnn, ενδέχεται ο Χάρης Θεοχάρης να μετακινηθεί σε κάποιο άλλο υπουργείο. Σε μια τέτοια περίπτωση εξετάζεται να εισέλθει στην κυβέρνηση ένας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μανιάτης, για τον οποίο υπάρχουν θετικές απόψεις στο Μαξίμου και ο οποίος βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τη κυβέρνηση να βγάλει άκρη με τα θέματα των χαρτών για τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ). Ο ίδιος πάντως διαψεύδει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ανασχηματισμός ονόματα 2020: Οι “καλύτεροι”

Αμετακίνητος λόγω της αποτελεσματικότητάς του θεωρείται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς και όλη η ηγεσία του συγκεκριμένου υπουργείου. Ικανοποίηση επικρατεί και στον τομέα του Πολιτισμού με την Λίνα Μενδώνη να παραμένει, ως φαίνεται, στη θέση της, ενώ εξετάζεται να υπάρξει αλλαγή στον τομέα του Αθλητισμού, με τον Λευτέρη Αυγενάκη -σε μια τέτοια περίπτωση- να μετακινείται σε άλλο πόστο.

Δύο ακόμη επιτυχημένοι υπουργοί στα πόστα τους, οι Κυριάκος Πιερρακάκης και Τάκης Θεοδωρικάκος δεν πρόκειται επίσης να μετακινηθούν, καθώς ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο υπουργός Εσωτερικών είναι για τον κ. Μητσοτάκη τα δύο «καλά χαρτιά του». Αναβαθμισμένος εμφανίζεται, τέλος, ο πρώτος στις δημοσκοπήσεις υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, που λόγο της πανδημίας βρίσκεται τους τελευταίους τρεις μήνες στη θετική λίστα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις