Τραμπ δικαιώματα διεμφυλικών: Η κυβέρνηση στερεί την υγεία από τους transgender

ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ δικαιώματα διεμφυλικών: Η κυβέρνηση στερεί την υγεία από τους transgender

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαρκέλλα Καλφοπούλου

Τραμπ δικαιώματα διεμφυλικών: Καταργήται εντός Ιουνίου, τον μήνα ο οποίος έχει αφιερωθεί στα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας, η πρόσβασή σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

16.06.2020 | 11:03

Τραμπ δικαιώματα διεμφυλικών: H Kυβέρνηση Trump κατήργησε μέσα στον Ιούνιο, τον μήνα ο οποίος έχει αφιερωθεί στα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας, την πρόσβασή των transgender ατόμων σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το δικαίωμά τους στην πρόσβαση στην υγεία, είχε ψηφίσει ο Barack Obama κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του. Σύμφωνα με trans άτομο με το οποίο μιλήσαμε και είναι μόνιμος κάτοικος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής η Obama εποχή ήταν πραγματικά ευεργετική για τα trans άτομα στην Αμερική. Πιο συγκεκριμένα, η Amanda, μας ανέφερε ότι υπήρχαν ολόκληρες δομές συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης, ιατρικής περίθαλψης και φαρμακευτικής κάλυψης ειδικά για trans άτομα, τα οποία είχαν ειδικούς επιστήμονες να τα παρακολουθούν, γιατρούς και ψυχολόγους οι οποίοι ήξεραν το ιστορικό τους και τους καθοδηγούσαν όχι μόνο στη διαδικασία της μετάβασης του φύλου τους μέσω της ορμονοθεραπείας ή και άλλων διαδικασιών, αλλά και στα τυχόν προβλήματα υγείας τα οποία τους προέκυπταν.

Τραμπ δικαιώματα διεμφυλικών: Η απόφαση του προέδρου που αλλάζει τα πάντα

Δυστυχώς, όλο αυτό το οικοδόμημα κατέρρευσε με την απόφαση του Donald Trump την Παρασκευή 12 Ιουνίου να καταργήσει το προνόμιο στον τομέα της υγείας το οποίο και τους είχε δοθεί επί Obama. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι New York Times «η oμοσπονδιακή κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει πλέον τις διακρίσεις που γίνονται λόγω ταυτότητας φύλου στον τομέα της Υγείας». Το οποίο μεταφράζεται ως εξής. Από εδώ και πέρα, ο Trump θα διευκολύνει γιατρούς, νοσοκομεία και ασφαλιστικές εταιρείες να κάνουν διακρίσεις απέναντι σε άτομα με trans ταυτότητα φύλου, ακόμα και να τους αρνηθούν την θεραπεία.

Η επιτροπή προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων σκοπεύει να μηνύσει Trump

Ο Rodrigo Heng – Lehtinen, deputy executive director του National Center for Transgender Equality δήλωσε στους New York Times. «Eίναι πραγματικά τρομακτικό όχι μόνο να καταργούνται τα μέτρα που προασπίζουν τα δικαιώματα των transgender στην υγεία, αλλά αυτό να συμβαίνει και εν μέσω πανδημίας, πράγμα που σημαίνει, ότι κάποιος δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα τεστ για τον Covid-19 μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι trans άτομο». Η επιτροπή για την προστασία των ανθρωπινων δικαιωμάτων, σκοπεύει να μηνύσει για το λόγο αυτό τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη αυτή την επίθεση που έγινε σε ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και είναι η πρόσβαση στην υγεία».

Δείτε ακόμη

Αστυνομικοί ψέκασαν ανήλικο με χημικά – Στις διαδηλώσεις για τον Φλόιντ

“Ύμνοι” Μάικλ Μπλούμπεργκ: Εξαιρετική η δουλειά της Ελλάδας και του Μητσοτάκη

Παραλήρημα Τσελίκ: “Οι Έλληνες υπ. Άμυνας είναι πάντα προβληματικοί – Αν απαντήσουμε, θα σας ανέβει η πίεση”
Exit mobile version