Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ινδία Κίνα πόλεμος: Θερμό επεισόδιο στα σύνορα
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία Κίνα πόλεμος: Θερμό επεισόδιο στα σύνορα

Ινδία Κίνα πόλεμος: Αιματηρό επεισόδιο στα σύνορα Κίνας και Ινδίας, στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ινδία Κίνα πόλεμος: Συνεχίζονται οι εντάσεις στα σινο-ινδικά σύνορα αφού ένας αξιωματικός του στρατού και δύο στρατιώτες έχασαν την ζωή τους σε συμπλοκές με Κινέζους στρατιώτες στην κοιλάδα Γκαλουάν, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ. Πρόκειται για τα πρώτα θύματα εδώ και δεκαετίες στα σύνορα 3.488 χιλιομέτρων μεταξύ Ινδίας και Κίνας, όπως επισημαίνει ο ασιατικός Τύπος. Στις 6 Ιουνίου είχαν συναντηθεί ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματικοί των δύο χωρών για την αποκλιμάκωση της έντασης που αναζωπυρώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα.

Από κει και πέρα και οι δύο πλευρές καταβάλλον διπλωματικές προσπάθειες το τελευταίο διάστημα προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση. Οι συμπλοκές μεταξύ Ινδών και Κινέζων συνοριοφυλάκων στη λίμνη Πανγκόνγκ της ομοσπονδιακής περιοχής Λαντάκ, σε υψόμετρο 4.500 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και στο συνοριακό πέρασμα Νάκου Λα της επαρχίας του Βορείου Σίκιμ στις αρχές Μαΐου θυμίζουν μήνες από τον σύντομο Ινδοκινεζικό Πόλεμο του 1962.

Ινδία Κίνα πόλεμος: «Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διπλωματική επικοινωνία για το ζήτημα των συνόρων»

Πριν από λίγες ώρες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζάο Λιτζιάν τόνισε χαρακτηριστικά «Προτρέπουμε την Ινδία να συναντήσει την Κίνα στα μισά του δρόμου και να αποφύγει τη λήψη μέτρων που ενδέχεται να κάνουν πιο δύσκολη την κατάσταση των συνόρων και να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για μία ένοπλη σύρραξη. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διπλωματική επικοινωνία για το ζήτημα των συνόρων». Να αναφέρουμε ότι η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από ένα θερμό επεισόδιο στο ορεινό συνοριακό πέρασμα Λούκα Λα κοντά στο Θιβέτ όπου επτά Κινέζοι και τέσσερις Ινδοί τραυματίστηκαν ελαφρά στην οροσειρά των Ιμαλαίων.

Δείτε ακόμη

Πυροβολισμός σε άνδρα από ακροδεξιούς σε διαδήλωση στο Νέο Μεξικό
Η πρώτη ισλαμική προσευχή στο ναό της Αγίας Σοφίας, 15 Ιουλίου
Η Βόρεια Κορέα κατέστρεψε με έκρηξη σήμερα το γραφείο διασύνδεσης με τη Νότια Κορέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις