Ποδόσφαιρο-ΕΠΟ: Πέρασαν οι αλλαγές στο καταστατικό

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο-ΕΠΟ: Πέρασαν οι αλλαγές στο καταστατικό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μπάμπης Πουλούτσης

Ποδόσφαιρο-ΕΠΟ: Κανονικά θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ τον επόμενο μήνα, καθώς πέρασαν σήμερα οι αλλαγές στο καταστατικό της Ομοσπονδίας.

16.06.2020 | 16:09

Ποδόσφαιρο-ΕΠΟ: Κανονικά θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ τον επόμενο μήνα, καθώς πέρασαν σήμερα οι αλλαγές στο καταστατικό της Ομοσπονδίας. Η ένσταση που κατέθεσε ο Ολυμπιακός για την τροποποίηση που αφορούσε στο χρόνο διεξαγωγής των εκλογών δεν πέρασε. Οι Πειραιώτες βρήκαν μόλις επτά «συμμάχους» και το τελικό 55-8 καταγράφεται ως «ήττα» των ερυθρολεύκων. Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ενέκρινε τις απαιτούμενες αλλαγές στο Καταστατικό με 55 «ναι», 8 «όχι» και 3 «λευκά». Έτσι οι εκλογές της Ομοσπονδίας θα γίνουν το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο. Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός και 5 Ενώσεις, είχαν καταθέσει ένσταση και ζήτησαν να μην τροποποιηθεί το Καταστατικό. Κατά τη θέση του η θητεία του Βαγγέλη Γραμμένου στην ΕΠΟ εκπνέει τον Αύγουστο του 2021 κι όχι το φθινόπωρο.

Στην ψηφοφορία που έγινε και που απαιτούνταν τα 3/4 του σώματος ώστε να εγκριθούν οι αλλαγές στο Καταστατικό. Ο Ολυμπιακός είχε στο πλευρό του 5 ΕΠΣ (Πειραιά, Ηλείας, Λασιθίου, Χανίων, Ρεθύμνου) και δύο ΠΑΕ. Τον Άρη και τη Λάρισα. Έτσι το «όχι» στις αλλαγές είχε μόλις ψήφους. Παράλληλα, υπήρξαν και 3 λευκά, του Ατρόμητου και των ΕΠΣ Κέρκυρας και Κεφαλονιάς.  Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ πριν την ψηφοφορία αναφέρθηκε στη συμφωνία που υπάρχει με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Βάσει της συμφωνίας αυτής οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο, πριν την αποχώρηση της διεθνούς επιτροπείας.

Ποδόσφαιρο-ΕΠΟ: «Τηρούμε τα συμφωνηθέντα»

«Από τον Φεβρουάριο ζητήσαμε από το κ. Γεραπετρίτη την τροποποίηση του νόμου ώστε να γίνουν οι εκλογές τον Ιούλιο. Το ίδιο κάναμε και τον Μάιο. Δεν έλαβα καμία απάντηση. Ενημερώθηκα αργότερα από τον κ. Αυγενάκη ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην διεξαχθούν οι εκλογές τον Ιούλιο, συνδέοντας τις εκλογές με τις προτάσεις των διεθνών ομοσπονδιών που είναι να έρθουν. Όμως καμία σχέση δεν είχαν αυτά τα δύο και πουθενά δεν συνδέονται», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος και πρόσθεσε: «Εμείς τηρούμε τα συμφωνηθέντα και ορίσαμε την Γ.Σ. ώστε να προχωρήσει το χρονοδιάγραμμα. Τώρα λένε για φθινόπωρο, με πρόθεση να αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Όμως με δήλωση της ΦΙΦΑ, κάτι τέτοιο αποτελεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο και δεν μπορεί να γίνει».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε την τροποποίηση του καταστατικού «κωμική». Επίσης, ο πρόεδρος της ΑΕΛ αναρωτήθηκε αν υπάρχει εντολή της ΦΙΦΑ να λήξει τώρα η θητεία της ΕΠΟ. Καταλήγοντας μίλησε για «λαίλαπα» στην Ομοσπονδία από το 1997 που παραμένει ως τώρα.

Ποδόσφαιρο-ΕΠΟ: «Μιλάμε για… τρελοκομείο»

Ακολούθως πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου, ο οποίος σημείωσε: «Μιλάμε για τρελοκομείο. Ο Αλέκος είπε ότι απογοήτευσε η διοίκηση Γραμμένου και δεν έφερε την εξυγίανση και ότι η λαίλαπα που ξεκίνησε το ‘97 παραμένει. Ταυτόχρονα τους λέει… γιατί δεν κάθεστε ακόμα ένα χρόνο; Μιλάμε για κανονικό τρελοκομείο. Εμένα με απογοήτευσε αυτή η διοίκηση. Συγγνώμη φίλε Βαγγέλη, αλλά… Στον κορωνοϊό θα βρούνε το εμβόλιο. Στο ποδόσφαιρο δεν το αφήνουν να βρεθεί. Μόνο με συναίνεση και πρόεδρο κοινής αποδοχής θα δοθεί λύση».

Ποδόσφαιρο-ΕΠΟ: «Δεν θα υπάρχει για πάντα επιτροπεία»

Στη συνέχεια μίλησε και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, Πετρ Φούσεκ. Τόνισε πως η επιτροπεία δεν θα υπάρχει επ’ αόριστον και ότι οι δύο ομοσπονδίες θα αποχωρήσουν στα τέλη Ιουλίου. «Η FIFA και η UEFA παρακολουθούν κάθε θέμα που αφορά το αυτοδιοίκητο. Γνωρίζετε ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις σε άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Ελλάδα το 2006, όταν είχε ανασταλεί η ιδιότητα μέλους της ΕΠΟ επειδή δεν ήταν όλα στη θέση τους», υποστήριξε ο Φούσεκ και συμπλήρωσε: «Η Επιτροπεία στην Ελλάδα δεν θα συνεχιστεί επ’ αόριστον. Υπήρξαν κάποιοι λόγοι για τους οποίους έπρεπε να γίνει αυτό, ελπίζουμε ότι το ποδόσφαιρο θα επανακτήσει την κυριαρχία του σύντομα. FIFA και UEFA έχουν αποφασίσει ότι θα αποχωρήσουν στις 31/7/2020. Ήταν μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την παρουσία τους εδώ. Σημειώθηκε ότι η κυβέρνηση θέλει εκλογές σε όλες τις ομοσπονδίες το φθινόπωρο. Οι FIFA/UEFA προσπάθησαν να θέσουν ένα χρονοδιάγραμμα για τα ζητήματα του ποδοσφαίρου πριν από το φθινόπωρο. Δεν υπήρχε συγκεκριμένη ημερομηνία, όλα τα επιχειρήματα συνηγορούσαν ότι οι εκλογές θα γίνουν μέχρι το τέλος Ιουλίου. Με σεβασμό βέβαια και στον αθλητικό νόμο στο πλαίσιο του οποίου θα πρέπει να λειτουργεί και η ΕΠΟ και όλοι».

Δείτε ακόμη

Πρωην άσος της Ουν. ντε Κίλε ισχυριζόταν πως τον απήγαγαν εξωγήινοι!
Ρέστα Ευρώπης οι μεν, όλα για παραμονή οι δε!
Παίζει τη θέση της στην Μπουντεσλίγκα με την Μπάγερν η Βέρντερ!
Επιστροφή των ελληνικών ιπποδρομιών με θέαμα και κέρδη στο Markopoulo Park
Exit mobile version