Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βιτριόλι 35χρονη νέα στοιχεία: Μαρτυρίες γειτόνων της Ιωάννας
ΕΛΛΑΔΑ

Βιτριόλι 35χρονη νέα στοιχεία: Μαρτυρίες γειτόνων της Ιωάννας

Βιτριόλι 35χρονη νέα στοιχεία: Την έντονη παρουσία μυστηριώδους γυναίκας λίγο πριν τα μέτρα για τον κορονοϊό, σχολιάζουν οι γείτονές της άτυχης κοπέλας.

Βιτριόλι 35χρονη νέα στοιχεία: Μαυροντυμένη γυναίκα με παλτό και σκούφο που κρατούσε φακό και νοσοκομειακό ορό, τριγυρνούσε γύρω από την πολυκατοικία στην οποία έμενε η άτυχη 34χρονη Ιωάννα, που δέχθηκε την επίθεση με το βιτριόλι! Ένοικοι διπλανής πολυκατοικίας την εντόπισαν να βρίσκεται κάτω από τις δύο πολυκατοικίες κάποια βράδια και να κοιτάει στην πρασιά με τον φακό. Όταν ο ένοικος την ακολούθησε αρχές Φεβρουαρίου, του απάντησε από μακριά: «δεν θα δώσω αναφορά, θα πηγαίνω όπου θέλω δημόσιος χώρος είναι».

Ενδείξεις ότι η γυναίκα, που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης ασφαλιστικής συμβούλου Ιωάννας, πιθανότατα από τον περασμένο Ιανουάριο παρακολουθούσε  τις κινήσεις της Ιωάννας κάτω από το σπίτι της, με έναν φακό και ένα νοσοκομειακό ορό σταα χέρια (!), προκύπτουν από μια συγκλονιστική κατάθεση στην Ασφάλεια, ενοίκου διπλανής πολυκατοικίας, από αυτή την διέμενε η Ιωάννα. Η παρουσία της μυστηριώδους γυναίκας, εκείνη την περίοδο, πριν επιβληθούν τα μέτρα για τον κορονοϊό, ήταν τόσο έντονη και ύποπτη, που προκάλεσε την αντίδραση των οικογενειών, που διαμένουν στη διπλανή πολυκατοικία και οι οποίοι προσπαθούσαν να καταλάβουν ποια είναι η γυναίκα που φορούσε σκουφί και παλτό και γιατί κινιόταν τόσο περίεργα κάτω  και από την πολυκατοικία της Ιωάννας.

Πιθανόν το σχεδίαζε από τον Ιανουάριο

Ο μάρτυρας μάλιστα, στην τελευταία της εμφάνιση, αποφάσισε να την ακολουθήσει και να τη ρωτήσει τι ζητάει τόσες νύχτες κάτω από την πολυκατοικία, για να εισπράξει από μακριά την απάντηση της απομακρυνόμενης μαυροντυμένης και τότε. «Δεν θα σα δώσω αναφορά! Δημόσιος χώρος είναι και κινούμαι όπου θέλω»! Από την κατάθεση του μάρτυρα – ενοίκου της διπλανής της Ιωάννας πολυκατοικίας, δημιουργείται η υπόνοια ότι πιθανόν η 35χρονη που συνελήφθη -αν ταυτοποιηθεί ότι ήταν τελικά εκείνη- σχεδίαζε πιθανότατα από τις ημέρες του  Ιανουαρίου και τις πρώτες του Φεβρουαρίου να επιτεθεί σε εκείνο τον χώρο στην Ιωάννα με το βιτριόλι. Όμως, το γεγονός ότι οι κινήσει της έγιναν αντιληπτές από τους περίοικους όσο και το γεγονός ότι όλα άλλαξαν με τον κορονοϊό και η παρουσία ατόμων εντοπιζόταν πολύ εύκολα, το σχέδιο άλλαξε και αποφάσισε μετά την άρση των μέτρων να στήσει την ενέδρα στην είσοδο των γραφείων της ασφαλιστικής όπου εργαζόταν η άτυχη Ιωάννα.

Η συγκλονιστική κατάθεση του μάρτυρα

Αναφέρει ο σημαντικός μάρτυρας στην κατάθεσή του ενώπιον των αστυνομικών της Ασφάλειας Αθηνών: «Στις 22 Ιανουαρίου, στις 22:00 εκείνο το βράδυ, μπήκε ο γιος μου στο σπίτι επιστρέφοντας από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών και μου είπε τρομαγμένος ότι, μπροστά από την πολυκατοικία, κρυβόταν ένα άτομο, το οποίο φορούσε μαύρα ρούχα και μαύρο σκούφο και το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με κασκόλ. Επίσης, μου είπε ότι το ίδιο άτομο, βρισκόταν στο ίδιο σημείο και στις 19:45 της ίδιας μέρας όταν έφευγε για το φροντιστήριο. Αμέσως βγήκα στο μπαλκόνι και είδα αυτό το άτομο να έχει περάσει μέσα από την πρασιά της εισόδου της πολυκατοικίας, κρατώντας αναμμένο φακό στο χέρι και το ρώτησα αυστηρά «ψάχνετε κάτι»;

Τότε έφυγε με ταχύ βήμα προς την οδό Χρ. Σμύρνης. Μετά από δύο ημέρες, στις 24/1/2020, πάλι ήρθε ο γιος μου και μου είπε ότι ήταν κάτω το ίδιο άτομο. Μέχρι να βγω στο μπαλκόνι είχε εξαφανιστεί. Στις 27/1/2020, περί την 20:30, ενώ βρισκόμουν εκτός της οικίας μου, με κάλεσε η σύζυγός μου και μου είπε ότι είδε από το μπαλκόνι μας, το ίδιο άτομο να περπατά επί της οδού Πλάτωνος, από την οδό Θερμοπυλών μέχρι την οδό Κοραή κρατώντας στο χέρι μια πλαστική σακούλα, η οποία της έμοιαζε σαν νοσοκομειακός ορός. Επίσης μου είπε ότι από τη σωματοδομή, κατάλαβε ότι πρόκειται για γυναίκα. Να επισημάνω ότι ανάμεσα σε αυτή τη διαδρομή βρίσκεται η πολυκατοικία που διαμένει η παθούσα.

Ανάστατες οι γυναίκες την είδαν ξανά

Μετά από μερικές ημέρες, νομίζω ήταν αρχές Φεβρουαρίου, περί ώρα 21:00, ενώ εισερχόμουν στην πολυκατοικία, συνάντησα στον διάδρομου του δεύτερου ορόφου, τη σύζυγό μου και τη γειτόνισσα, οι οποίες ήταν αναστατωμένες και μου είπαν ότι, πριν λίγη ώρα είχαν δει από τα μπαλκόνια την ίδια γυναίκα να βρίσκεται στον δρόμο μπροστά από την πολυκατοικία και έπειτα από κάποια λεπτά αποχώρησε. Μετά από περίπου 45 λεπτά βγήκα στο μπαλκόνι και είδα ξανά την ίδια γυναίκα από κάτω. Βγήκα από το διαμέρισμα και μαζί με την γειτόνισσα κατεβήκαμε μαζί κάτω. Στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Θερμοπυλών είδαμε τη γυναίκα αυτή και κινηθήκαμε προς το μέρος της.

Έκανε την αδιάφορη αλλά της φώναξα «να σας ρωτήσω κάτι». Μόλις άκουσε την φωνή μου πέρασε στην απέναντι πλευρά, συνεχίσαμε να την ακολουθούμε και ταυτόχρονα της φώναζα: «πες μου τι κάνεις κάτω από το σπίτι μου κάθε μέρα. Θέλεις κάτι»; Αυτή γύρισε και από απόσταση μου είπε δεν θα σας δώσω αναφορά. Άρχισα να της φωνάζω και να της λέω να μην  τολμήσει να ξαναέρθει κάτω από το σπίτι και τότε αυτή μου είπε αυστηρά, «θα πηγαίνω όπου θέλω, δημόσιος είναι ο χώρος». Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδαμε. Έπειτα ξεκίνησαν τα μέτρα του κορωνοϊου και δεν κυκλοφορούσε κανείς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις