Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαρκέλλα Τούμπα νέα: Η 10χρονη αναγνώρισε τη γυναίκα που κρύβεται πίσω από την αρπαγή της
ΕΛΛΑΔΑ

Μαρκέλλα Τούμπα νέα: Η 10χρονη αναγνώρισε τη γυναίκα που κρύβεται πίσω από την αρπαγή της

Μαρκέλλα Τούμπα νέα: Βίντεο ντοκουμέντο με μία γυναίκα και έναν ηλικιωμένο.

Μαρκέλλα Τούμπα νέα: Σε γυναίκα που ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της οικογενείας της 10χρονης Μαρκέλλας φαίνεται να επικεντρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας προκειμένου να πέσει «φως» στην υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης της ανήλικης, η οποία χάθηκε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης από την Κάτω Τούμπα και βρέθηκε τελικώς, σχεδόν δύο 24ωρα αργότερα, το πρωί του Σαββάτου, στην Καλαμαριά. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η γυναίκα που αναζητείται έχει αναγνωριστεί από τη μικρή μαθήτρια, ενώ η παρουσία της φέρεται να επιβεβαιώνεται από κάμερες ασφαλείας. Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο το κίνητρο της πράξης, όπως επίσης και η τυχόν εμπλοκή και άλλου προσώπου στην υπόθεση.

Στο μεταξύ, η 10χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και έχει υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους. Η υγεία της φαίνεται να είναι καλή και δείχνει να συνέρχεται από το αρχικό σοκ, όπως επιβεβαίωσε η μητέρα της που τη συνάντησε την Κυριακή. Πληροφορίες που ανέφεραν ότι είχε σημάδια στα χέρια, πιθανότατα από ίχνη κράτησης, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται από την μέχρι στιγμή εξέτασή της. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να ανασυνθέσουν το χρονικό της υπόθεσης, από τη στιγμή της εξαφάνισής της -κατά την επιστροφή της από το σχολείο- μέχρι τον εντοπισμό της.

Απαράδεκτο σχόλιο προϊσταμένου του γραφείου Ζέρβα για τις εξαφανίσεις παιδιών

Κάμερα κλειστού κυκλώματος καταστήματος έχει καταγράψει το 10χρονο κοριτσάκι να περπατάει σε πεζοδρόμιο με μία άγνωστη γυναίκα, η οποία σχετίζεται με την υπόθεση. Η αστυνομία αναζητάει και έναν ηλικιωμένο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA, τα στοιχεία και των δύο είναι γνωστά στις αρχές και ο εντοπισμός τους θεωρείται θέμα χρόνου.

10χρονη Μαρκέλλα: Τι δείχνει κάμερα ασφαλείας

Μαρκέλλα: «Δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει»

Αναφερόμενος στην κατάσταση που βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα, ο αδερφός της, μιλώντας στο Mega, είπε ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση: «το παιδί ήταν πάρα πολύ βρώμικο, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να το είχαν κρυμμένο σε κάποιον στάβλο ή κάπου με πολλή βρομιά. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι πρέπει να την απείλησαν και να της είπαν να μην πει τίποτα στην αστυνομία. Το παιδί ήταν σε κρίσιμη ψυχολογική κατάσταση, δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει». Την ίδια ώρα, γνωστοποίησε πως η Μαρκέλλα «δέχεται ψυχολογικές βοήθειες, κάνει καταθέσεις. Ελπίζω να είναι καλά, να μη χρειαστεί ψυχολόγους και όλο αυτό να τελειώσει». «Δεν με αφήνουν να μιλήσω ούτε με αυτούς ούτε με την αδερφή μου», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η 10χρονη «άρχισε να μιλάει και να λέει κάποια πράγματα». Για τους δράστες, ο αδελφός της είπε πως δεν γνωρίζει κάτι και πως μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, είτε κάποιος από τον κύκλο τους είτε κάποιος που δεν παρατήρησαν. «Όλοι είναι ύποπτοι, ακόμη κι εγώ αυτήν τη στιγμή. Ελπίζω να φοβήθηκαν και να άφησαν την αδελφή μου. Να μην τολμήσουν να το ξανακάνουν σε κανένα παιδί, γιατί δεν θέλω να το ξαναπεράσει κανένας αυτό», ανέφερε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Μαζί σου Σαββατοκύριακο οι Αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στον εντοπισμό του σημείου, που η Μαρκέλλα έμεινε χωρίς τη θέλησή της, για σχεδόν 48 ώρες. Αυτό το σημείο θα οδηγήσει τα επόμενα βήματα των ερευνών και πιθανότατα θα κατευθύνει τις έρευνες προς ένα συγκεκριμένο σημείο, όσον αφορά τους δράστες. Για τους συγγενείς της 10χρονης πάντως, αυτό που έχει σημασία είναι πως η Μαρκέλλα γλίτωσε, είναι καλά και πλέον απόλυτα ασφαλής.

Μαρκέλλα Τούμπα: Tι είπε ο πατέρας της

Για πρώτη φορά μίλησε και ο βιολογικός πατέρας της μικρής. Είπε πως από την πρώτη στιγμή ήθελε να έρθει σε επαφή με το παιδί του, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατόν. “Θέλω να με ζητήσει η Μαρκέλλα και να πάω να την δω με εισαγγελέα. Ενδιαφέρομαι για το παιδί αν και έχω παντρευτεί ξανά και δεν μένω μαζί τους. Για την υπόθεση έμαθα από τον αδερφό της Μαρκέλλας, που μου είπε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και καλύτερα να μην τα σκαλίζουμε”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις