Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Σαντορίνη: Tο video που ανέβασε στο twitter ο πρωθυπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Σαντορίνη: Tο video που ανέβασε στο twitter ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης Σαντορίνη: Ο πρωθυπουργός παρουσία δεκάδων διεθνών μέσων ενημέρωσης έστειλε μήνυμα σε όλο τον κόσμο πως η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα.

Μητσοτάκης Σαντορίνη: Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους τουρίστες το καλοκαίρι δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια έστειλε από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τα αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία μαρτυρούν ότι το Ακρωτήρι συγκαταλεγόταν στους σημαντικότερους οικισμούς στο Αιγαίο Πέλαγος κατά την προϊστορική περίοδο, ενώ την εποχή του χαλκού ήκμασε σε μεγάλο αστικό κέντρο με λιμάνι.

«Θα ανοίξουμε όλα τα μουσεία μας στις 15 Ιουνίου, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα. Και θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες και τους τουρίστες, οι οποίοι θα έρχονται στη Σαντορίνη όχι μόνο για το εκπληκτικό της τοπίο και τα φημισμένα της ηλιοβασιλέματα, αλλά και για τους μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «Και αυτός ο εξαιρετικά καλά διατηρημένος προϊστορικός οικισμός αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα της μεγάλης πλούσιας κληρονομιάς της χώρας μας. Θέλουμε επομένως να έρθουν τουρίστες και όπως βλέπετε όλα είναι έτοιμα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα τηρούνται οι σωστές κοινωνικές αποστάσεις, οι οδηγίες που έχουν δώσει οι ειδικοί μας, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς οι τουρίστες μας. Επιθυμούμε να προστατεύουμε τη δική τους υγεία καθώς και την υγεία των εργαζομένων και του τοπικού πληθυσμού. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να το πετύχουμε».

Δείτε ακόμη

Νέος σάλος! Ο Παπαδημούλης αγόρασε άλλα 6 ακίνητα – Το αστρονομικό ποσό που “παίρνει” από μετανάστες

Παγκόσμιο προσκλητήριο Μητσοτάκη στην Ελλάδα, με ένα μαγικό φόντο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις