Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ-πλέι οφ: Πέρασε 2η η ΑΕΚ, 2-0 τον ΟΦΗ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ-πλέι οφ: Πέρασε 2η η ΑΕΚ, 2-0 τον ΟΦΗ

Σούπερ Λιγκ-πλέι οφ: Μόνη 2η στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ πέρασε η ΑΕΚ, που επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, πραγματοποιώντας μεστή εμφάνιση.

Σούπερ Λιγκ-πλέι οφ: Μόνη 2η στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ πέρασε η ΑΕΚ, που επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Η Ένωση δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα της πρεμιέρας που πήρε με το ζόρι ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα, πραγματοποίησε μεστή εμφάνιση, είχε αρκετές ευκαιρίες και δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να την απειλήσει ουσιαστικά. Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ήταν σαφώς καλύτερη από τον αντίπαλό της και δίκαια πέτυχε γκολ βάσει της εικόνας της. Δεν έκανε κάποια τρομερή εμφάνιση η Ένωση, αλλά έπαιξε ορθολογικό ποδόσφαιρο. Σε καμία περίπτωση δεν θύμισε την κακή εικόνα της πρεμιέρας, αφού από νωρίς επέβαλε τον ρυθμό της. Έστω κι αν ο ΟΦΗ ήταν αυτός που είχε ελάχιστα μεγαλύτερη κατοχή (53%-47%).

Μοναδική παραφωνία ότι η ΑΕΚ έπαιζε… μονόπατα. Ό,τι επίθεση έβγαλε ήταν από τα αριστερά κυρίως, με τον Αλμπάνη στα δεξιά να μην παίρνει πάσες. Όλα ξεκινούσαν από τους Μάνταλο, Λόπες, Λιβάγια, με τον Ολιβέιρα να είναι ο τελικός αποδέκτης. Ωστόσο, στη μοναδική φάση που ο Λιβάγια βρέθηκε εντός περιοχής σε θέση φορ, έδειξε την κλάση του σκοράροντας! Η καλύτερη φάση για την ΑΕΚ ήταν στο 21’. Μετά από σέντρα του Μάνταλου, ο Ολιβέιρα έπιασε την κεφαλιά, με τον Γουόλι να αποκρούει ενστικτωδώς! Άλλη μία καλή στιγμή ήταν στο 31’ όταν ο Μάνταλος με ωραία πάσα βρήκε τον Ολιβέιρα, ο τελευταίος πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Σούπερ Λιγκ-πλέι οφ: Τρίτη και… φαρμακερή για ΑΕΚ, δοκάρι ο ΟΦΗ

Η τρίτη πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήταν και… φαρμακερή για τον ΟΦΗ. Ο Λόπες συνδυάστηκε ωραία με τον Μάνταλο, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα και ο Λιβάγια με κεφαλιά έκανε το 0-1! Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και λίγο έλειψε να το πετύχει! Ο Φιγκεϊρέδο με ωραία ενέργεια άδεια δύο αντιπάλους του και έπιασε έναν «κεραυνό». Ωστόσο, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς χτύπησε στην πάνω μεριά του οριζόντιου δοκαριού και πέρασε άουτ.

Σούπερ Λιγκ-πλέι οφ: «Καθάρισε» ο Βέρντε

Η ΑΕΚ ξεκίνησε επιθετικά και στο δεύτερο μέρος. Στο 46’ ο Μάνταλος απείλησε με σουτ λίγο μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά ο Γουόλι μπλόκαρε. Ακριβώς οι ίδιοι πρωταγωνιστές στο 50’. Το πλασέ του άσου της ΑΕΚ από θέση μέσα αριστερά κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΟΦΗ. Η αμυντική λειτουργία των Κρητικών ήταν αποδιοργανωμένη. Μάλιστα, μέχρι το 60’ που η ΑΕΚ πίεζε δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Μοναδική παραφωνία για την Ένωση οι τρεις κίτρινες κάρτες σε Κρίστισιτς, Σιμάνκι και Μάνταλο. Η είσοδος του Βέρντε αντί του Αλμπάνη έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να παίζει και από τα δεξιά. Αλλά και να σφραγίσει τη νίκη πριν καλά-καλά… ζεσταθεί ο Ιταλός. Ο Βέρντε δέχτηκε την πάσα δεξιά έξω από την περιοχή στο 65’. Με ωραία προσποίηση απέφυγε τον αντίπαλό του έκανε δύο βήματα και με δυνατό σουτ στην απέναντι γωνία νίκησε τον Γουόλι. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, με τον ΟΦΗ να απειλεί για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 85’. Ήταν ένα δυνατό σουτ του Στάικου έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε ενστικτωδώς ο Μπάρκας. Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Το φιλμ του αγώνα

ΓΚΟΛ: 42’ Λιβάγια, 65’ Βέρντε

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44’ Μαρινάκης, 63’ Νέιρα, 73’ Κουτρουμπής-44’ Λιβάγια, 45+2’  Ολιβέιρα, 52’ Κρίστισιτς, 60’ Σιμάνσκι, 79’ Σβάρνας, 90+4’ Αραούχο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Δημητριάδης (Μακεδονίας), Σαμοΐλης (Αθηνών).

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Γουόλι, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής (79’ Νάστος), Κοροβέσης (87’ Δεληγιαννίδης), Μεγιάδο, Σακόρ (66’ Στάικος), Νέιρα, Σεμέντο (79’ Νοικοκυράκης), Μάνος (66’ Βαζ), Φιγκεϊρέδο.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος (86’ Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (60’ Βέρντε), Λιβάγια (86’ Σβάρνας), Ολιβέιρα (75’ Αραούχο).

Δείτε ακόμη

Ο “τίμιος γίγαντας” και η αφετηρία της μπασκετικής απογείωσης!
Φερέιρα: «Μας έλειψε το γκολ»
Δώνης: «Κάναμε πολλά λάθη»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις