Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ εκλογές 2020: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απαντά στον Μπάιντεν
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ εκλογές 2020: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απαντά στον Μπάιντεν

Τραμπ εκλογές 2020: Καθώς η κούρσα μεταξύ του Τραμπ και του Μπάιντεν έχει ενταθεί ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, οι δύο πολιτικοί υποστηρίζουν ότι η αντίπαλη πλευρά σκοπεύει να «κλέψει» τη νίκη.

Τραμπ εκλογές 2020: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θα ασχοληθεί με άλλα πράγματα, εάν χάσει στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ έρχονται αφότου ο Δημοκρατικός αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν είπε πως ο Ρεπουμπλικανός ενδέχεται να «κλέψει» και να αρνηθεί να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο. «Ασφαλώς, εάν δεν νικήσω, δεν θα νικήσω. Αυτό που εννοώ, ξέρετε, είναι ότι θα συνεχίσω και θα κάνω άλλα πράγματα», διαβεβαίωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News Channel και προβλήθηκε σήμερα. Καθώς η κούρσα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν έχει ενταθεί ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, οι δύο πολιτικοί υποστηρίζουν ότι η αντίπαλη πλευρά σκοπεύει να «κλέψει» τη νίκη.

Ο Μπάιντεν, που προηγείται του Τραμπ στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, είπε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα πως η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιχειρήσει να «κλέψει» τις εκλογές, αν και ο πρώην αντιπρόεδρος δεν εξήγησε περαιτέρω με ποιον τρόπο πιστεύει πως ο Τραμπ ενδεχομένως θα επιχειρήσει να το κάνει αυτό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα της κάλπης

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε μάλιστα πεπεισμένος πως στρατιώτες θα συνοδεύσουν τον Τραμπ εκτός του Λευκού Οίου, εάν χάσει και δεν αναγνωρίσει το αποτέλεσμα. Τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου στο Fox News υπονοούν ότι θα μπορούσε να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, όμως ο πρόεδρος δεν το είπε ακριβώς. Ο εκπρόσωπος Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου, Τιμ Μόρτο, διαβεβαίωσε χθες πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα.

Άλλαξε γνώμη για το κεφαλοκλείδωμα ο Τραμπ

Αναφορά στο κεφαλοκλείδωμα έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας την άποψη ότι θα πρέπει να απαγορευτεί η χρήση του από την αστυνομία στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, υπονόησε ότι θα ήταν κατανοητή σε ορισμένες περιστάσεις μιας -ένας προς έναν- αντιπαράθεσης. «Δεν μου αρέσουν τα κεφαλοκλειδώματα… (όμως), μερικές φορές, εάν είσαι μόνος και παλεύεις με κάποιον άλλο, είναι σκληρό», είπε ο Τραμπ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News Channel, προσθέτοντας: «Θα ήταν, πιστεύω, πολύ καλό εάν αυτή (η πρακτική), γενικά μιλώντας, σταματούσε». Τα σχόλια του Τραμπ έρχονται σε μια περίοδο μεγάλης έντασης μετά τη δολοφονία του Μαύρου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν.

«Πιστεύω ότι είναι ντροπή και πρέπει να σταματήσει» είπε ο Τραμπ σχετικά με την αστυνομική βία εναντίον μαύρων Αμερικανών. Πρόσθεσε, δε, ότι οι ενέργειες ενός «κακού ανθρώπου» δεν μπορεί να καταστρέφουν την εικόνα των μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου που «μας φροντίζουν πραγματικά καλά». Στη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη ο πρόεδρος των ΗΠΑ επεσήμανε ότι θέλει μια «πραγματικά συμπονετική αλλά ισχυρή επιβολή του νόμου». Επανέλαβε, δε, ότι η ιδέα της απαγόρευσης του κεφαλοκλειδώματος «ακούγεται τόσο τέλεια». Όμως, όπως σημείωσε, η χρήση της μεθόδου ακινητοποίησης υπόπτων με λαβή στον λαιμό θα μπορούσε να γίνει κατανοητή, «εάν ένας αστυνομικός βρίσκεται σε μια δύσκολη συμπλοκή και κρατάει κάποιον με κεφαλοκλείδωμα». «Κι αυτό συμβαίνει. Επομένως, πρέπει να είναι προσεκτικός» κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μια ημέρα νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σχέδια για ένα εκτελεστικό διάταγμα σχετικά με την αστυνόμευση, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει σαρωτικές προτάσεις ως απάντηση στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Δείτε ακόμη

Η απίστευτη ανάρτηση Τραμπ για τα όπλα – Με αφορμή τα κονδύλια για την Αστυνομία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις