Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συνωστισμοί κορονοϊός: Συνεχίζονται τα πάρτι, σαρωτικοί οι έλεγχοι
ΕΛΛΑΔΑ

Συνωστισμοί κορονοϊός: Συνεχίζονται τα πάρτι, σαρωτικοί οι έλεγχοι

Συνωστισμοί κορονοϊός: Φαίνεται πως η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, έχει κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι ο κορονοϊός έχει εξαφανιστεί μια για πάντα από τη χώρα μας.

Συνωστισμοί κορονοϊός: Συνεχίζονται τα κρούσματα ανευθυνότητας για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού, από μπαρ και κλαμπ νυχτερινής διασκέδασης. Μπορεί ορισμένοι ιδιοκτήτες μαγαζιών να ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις, αναφέροντας στα stories που ανεβάζουν στο Instagram ότι θα εξυπηρετούν μόνο κρατήσεις προκειμένου να είναι σε θέση να ελέγξουν την προσέλευση, όμως στην πορεία της βραδιάς η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου.

Δύο 24ωρα πριν σε δυο μαγαζιά της Αθήνας, το ένα σε ταράτσα στο Γκάζι και το άλλο σε ειδικά διαμορφωμένο κήπο στο κέντρο της πόλης, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Η δυνατή μουσική σε συνδυασμό με το αλκοόλ χαλάρωσε τις αισθήσεις αλλά και τα υποτυπώδη μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που είχαν λάβει οι υπεύθυνοι των δυο καταστημάτων με αποτέλεσμα να επαναληφθούν σκηνές όπως αυτές που αντικρίσαμε στη Μύκονο και στον Άλιμο. Στην Θεσσαλονίκη δε, στα εγκαίνια γνωστού μπαρ με κλειστό μάλιστα χώρο, επικράτησε πανικός όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που εξασφάλισε το protothema.

Συνωστισμοί κορονοϊός: Η κατάσταση στην πλατεία Λιστόν στην Κέρκυρα

Όπως θα δείτε και στα πλάνα που εξασφάλισε το znews.gr, οι παρευρισκόμενοι στην κεντρική πλατεία του νησιού των Φαιάκων, ακόμα και να θέλουν δεν έχουν τη δυνατότητα να τηρήσουν τα απαραίτητα μέτρα απόστασης, καθώς οι καταστηματάρχες δεν έχουν προνοήσει για κάτι τέτοιο. H εικόνα σίγουρα δεν θυμίζει μια μεταβατική περίοδο έπειτα από την παγκόσμια πανδημία.

Συνωστισμοί κορονοϊός: Αρχιίζουν σαρωτικοί έλεγχοι

Μετά τις εικόνες συνωστισμού και το λουκέτο σε γνωστό beach bar του Αλίμου, σαρωτικοί αναμένεται να είναι οι έλεγχοι σε όλα τα παραλιακά καταστήματα για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα συγχρωτισμού, με σκοπό εμποδιστεί η εξάπλωση του κοροναϊού. Οι δήμαρχοι του παραλιακού μετώπου έχουν δώσει εντολή σε συνεργεία ελέγχου να πραγματοποιούν επί τόπου αυτοψίες και την ημέρα αλλά και τη νύχτα και όπου κρίνεται αναγκαίο να επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις.

Την περασμένη Τετάρτη εκατοντάδες θαμώνες πήραν μέρος στο πρώτο event του καλοκαιριού σε συγκεκριμένο beach bar του Αλίμου. Οι εικόνες προκάλεσαν την αντίδραση του δημάρχου, ο οποίος προχώρησε στο κλείσιμο, με την επιχείρηση να δίνει τη δική της εκδοχή.

Δείτε ακόμη

Δικηγόρος μπαρ στον Άλιμο: «Να μας πει ο δήμαρχος πώς γίνεται να μετρήσουμε τα άτομα από το βίντεο»
Χαμός ξανά στην Υπηρεσία Ασύλου – Δεν τηρούν τις αποστάσεις (vid)
“Σε δύο εβδομάδες θα έχουμε πολύ πιο άσχημα νούμερα” – Οι επιστήμονες προειδοποιούν
Θύελλα αντιδράσεων για πάρτι σε πισίνα – Εκατοντάδες άνθρωποι “κολλημένοι”, πίνουν και γελάνε

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις