Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λουκέτο σε 5 μαγαζιά: Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα για τον κορονοϊό, πυκνώνουν οι έλεγχοι
ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ

Λουκέτο σε 5 μαγαζιά: Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα για τον κορονοϊό, πυκνώνουν οι έλεγχοι

Λουκέτο σε 5 μαγαζιά: Προειδοποιεί η κυβέρνηση μετά το νέο λουκέτο σε πέντε μεγάλα νυχτερινά καταστήματα και καταστήματα εστίασης στην Αττική χθες το βράδυ.

Λουκέτο σε 5 μαγαζιά: Λουκέτο μπήκε σε πέντε μεγάλα νυχτερινά καταστήματα στην Αττική και επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο στο πλαίσιο ελέγχων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID 19. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε επιχείρηση ελέγχων που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και της Ελληνικής Αστυνομίας, σε καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές του Πειραιά, όπως στο Τουρκολίμανο, στην περιοχή του Κεραμεικού στην Αθήνα και στο Γκάζι, ανεστάλη η λειτουργία πέντε μεγάλων νυχτερινών μαγαζιών και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 15.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι επιχειρήσεις που διαπιστώνεται ότι δεν τηρούν τα μέτρα «σφραγίζονται» άμεσα, ακόμη κι αν είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έφεσης ή προσβολής της σχετικής απόφασης.

Καταγγελίες και στο “1520” για τους απείθαρχους

Όπως εξήγησε στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης την παραβίαση των μέτρων εντόπισαν τα ελεγκτικά κλιμάκια του υπουργείου, στο πλαίσιο των ελέγχων που κάνουν με την αστυνομία. “Αν τηρήσουμε τους κανόνες δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε” τόνισε. Δήλωσε ότι καθημερινά γίνονται τουλάχιστον 500 έλεγχοι, σε όλη την Ελλάδα, ενώ με το άνοιγμα του τουρισμού, θα γίνονται έλεγχοι και σε τουριστικές περιοχές. Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι λειτουργεί και η γραμμή 1520 για τις καταγγελίες.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε την ανάγκη της προσωπικής ευθύνης, λέγοντας ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα οι επαγγελματίες, αλλά και οι πολίτες πρέπει να αναλαμβάνουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, και να κατανοήσουν ότι η διασκέδαση το φωτεινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετική. Απαντώντας πάντως σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι δεν προβλέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα και στους θαμώνες των νυχτερινών κέντρων.

Χαμός σε μπαρ στην Πάτρα

Μετά την Μύκονο και ο Άλιμος

Την Πέμπτη πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε και σε παραλιακό κέντρο διασκέδασης στον Άλιμο, όπου διοργανώθηκε μεγάλο πάρτι και σημειώθηκε συνωστισμός με περισσότερα από 1.000 άτομα το βράδυ της Τετάρτης. Το συμβάν επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης που, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ανακοίνωσε ότι στην επιχείρηση επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 ευρώ και δίμηνο κλείσιμο, όπως προβλέπει ο νόμος.

«Είχαν προγραμματίσει μία εκδήλωση, το λένε συγκαλυμμένα – βέβαια αυτό που συνέβη χθες ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Είχαμε πάνω από 1.000 ανθρώπους» είπε ο κ. Κονδύλης, τονίζοντας πως από τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στα social media, φαίνεται ότι παραβιάστηκαν οι κανόνες για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πάρτι διαφημιζόταν αρκετές ημέρες, την ώρα που ειδικοί λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν ότι ένας ασυμπτωματικός φορέας σε έναν χώρο αρκεί για να κολλήσει δεκάδες. «Είναι θέμα σεβασμού, δεν μπορεί ένας επιχειρηματίας, επειδή θέλει να εισπράξει, να βάζει σε κίνδυνο τους εργαζόμενούς του, τον κόσμο που παρασέρνεται, όλη την πόλη που μπορεί να υποστεί τις συνέπειες. Είναι και μια μορφή αθέμιτου ανταγωνισμού», πρόσθεσε λέγοντας πως με αυτόν τον τρόπο «ο ένας επιχειρηματίας παρασέρνει τον άλλον.»

«Το μαγαζί κλείνει για δύο μήνες και επιβάλουμε πρόστιμο 20.000 ευρώ. Δεν ήταν εκεί δημοτικός αστυνομικός την ώρα που έγινε αυτό – τρεις είναι όλοι κι όλοι – έχουμε στην ουσία έναν άνθρωπο ανά βάρδια – δεν μπορούμε να έχουμε έναν άνθρωπο έξω από κάθε μαγαζί. Υπάρχει όμως το υλικό που κυκλοφορεί σε όλο το διαδίκτυο και είναι επαρκές αποδεικτικό στοιχείο για να κάνει έκθεση η δημοτική αστυνομία και να επιβάλω εγώ την ποινή που προβλέπεται».

Βίντεο από Πρώτο Θέμα

Δείτε ακόμη

Δεν αντέχουν άλλο οι κάτοικοι της Ξάνθης – Διαμαρτυρία για τη καραντίνα (vid)

Μόσιαλος: Το παράδοξο της διασποράς του κορονοϊού

Επιδημία τα πάρτι – Αρχίζουν οι σαρωτικοί έλεγχοι

Τέλος τα μπουζούκια που ξέραμε – Πώς θα λειτουργούν

Διεθνής ανησυχία – Δεύτερο κύμα Covid σε πολλές χώρες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις