Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ιταλία – κύπελλο: Πέρασε με το στανιό
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιταλία – κύπελλο: Πέρασε με το στανιό

Ιταλία - κύπελλο: Συντριπτική κατοχή και χαμένο πέναλτι από τον Ρονάλντο, προκρίθηκε μεν αλλά δεν κέρδισε τους 10 της Μίλαν η καλύτερη σε όλο το παιχνιδι Γιούβε

Ιταλία – κύπελλο: Χρειάστηκε το σκορ του πρώτου αγώνα και το εκτός έδρας γκολ για να αποκλείσει τη Μίλαν η Γιουβέντους. Πολύ σκληρή για να πεθάνει η ομάδα του ιταλικού βορρά αν και αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από το 17ο λεπτό κιόλας, λόγω αποβολής του Αντε Ρέμπιτς. Και παρότι το απουσιολόγιο έλεγε Γιούβε, παρότι το κλίμα στο Μιλανέλο μετά τη λογομαχία Ζλάταν-Γκαζίδη έλεγε Γιούβε. Και μολονότι η όλη φετινή πορεία και των δύο ομάδων “φώναζε” Γιούβε. Η τρίμηνη απουσία έπαιξε το ρόλο της προφανώς και τελικά το γκραν φαβορί χρειάστηκε να παίξει άμυνα για να μην δεχτεί γκολ στο φινάλε και αποκλειστεί!

Σε κάθε περίπτωση η Γιουβέντους πήρε έστω με το ισχνό, το ασθενικό 0-0 την πρόκριση στο μεγάλο τελικό κυπέλλου. Ετσι διατηρεί ολοζώντανες τις ελπίδες της για νταμπλ και αφήνει τη Μίλαν να παλεύει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μόνο μέσω πρωταθλήματος. Κάτι έτσι κι αλλιώς δύσκολο, αφού υπολείπεται 3 βαθμών της Νάπολι. Στα αξιοσημείωτα του ματς το χαμένο πέναλτι του Κριστιάνο στα πρώτα λεπτά, αλλά και η συντριπτική κατοχή της Γιοπυβε που δεν έγινε γκολ.

Ιταλία – κύπελλο: Για το 5ο νταμπλ σε μία δεκαετία!

Η Γιουβέντους με αυτή την πρόκριση φτάνει στους 19 τελικούς, από τους οποίους έχει κερδίσει τους 13! Ετσι θα διεκδικήσει ακόμα ένα νταμπλ, κάτι σύνηθες αυτή τη δεκαετία. Το έχει πετύχει άλλωστε τέσσερις φορές σερί (2014-2018). Ο τελικός έχει οριστεί να διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη στο Ολίμπικο της Ρώμης και ο έτερος φιναλίστ θα προκύψει την Κυριακή από το ζευγάρι Νάπολι-Ιντερ.

Δείτε ακόμη:
Μπάσκετ drive-in οραματίζονται στην VTB League!
Λίβερπουλ: Υπέγραψε συμβόλαιο ο ανιψιός του Ιαν Ρας
Μία ανάσα από εξωαγωνιστική συνεργασία με Σισέ ο Ερμής!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις