Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / F1 – Νέες ακυρώσεις: Ακύρωσε σε ακόμα 3 γκραν πρι!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

F1 – Νέες ακυρώσεις: Ακύρωσε σε ακόμα 3 γκραν πρι!

F1 - Νέες ακυρώσεις: Δεν θα διεξαχθούν για διαφορετικούς λόγους οι αγώνες σε Σουζούκα (Ιαπωνία), Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) και Σιγκαπούρη!

F1Νέες ακυρώσεις: Τα Γκραν Πρι Ιαπωνίας, Σιγκαπούρης και Αζερμπαϊτζάν ακυρώθηκαν φέτος, εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού. Η Formula 1 προσπάθησε να βρει έναν τρόπο να διοργανώσει όλους τους αγώνες το 2020. Ανεπιτυχώς. Χθες ανακοίνωσε οριστικά ότι δεν ήταν δυνατόν εν μέσω της παγκόσμιας κατάστασης με την πανδημία να γίνουν ακόμα τρεις αγώνες. Το ιστορικό γκραν πρι της Σουζούκα τέθηκε εκτός ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης της Ιαπωνίας να εισέρχονται στη χώρα σε πολλούς διεθνείς ταξιδιώτες.  Αντίθετα, οι αγώνες στη Σιγκαπούρη και το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) δεν μπορούν να διεξαχθούν επειδή τα σιρκουί δεν μπορούν να κατασκευαστούν πάνω στη χάραξη των δρόμων κυκλοφορίας υπό την τρέχουσα κατάσταση!

Οι ακυρώσεις αυτές βάζουν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση την F1 που έχει χάσει άλλες τρεις βασικές κούρσες στην κρίση της Covid-19. Ηδη είχε ακυρωθεί ο αγώνας έναρξης της σεζόν, στην Αυστραλία. Αλλά και ένα από τα κορυφαία event της χρονιάς -όχι μόνο στην F1- το γκραν πρι του Μονακό! Η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη, δε, είναι δύο από τους πιο διάσημους και δημοφιλείς αγώνες στο καλεντάρι κάθε χρόνο.

F1 – Νέες ακυρώσεις: Τι θα τους αντικαταστήσει;

Ως τώρα έχουν ανακοινωθεί οκτώ αγώνες στην Ευρώπη, που ξεκινούν από τις αρχές Ιουλίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου. Ξεκινούν με δύο διοργανώσεις σε συνεχόμενα Σαββατοκύριακα στην Αυστρία στις 3-5 και 10-12 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως όλα δείχνουν είναι σχεδόν βέβαιο ότι δύο γκραν πρι θα γίνουν και στην πίστα Χόκενχαϊμ της Γερμανίας. Θα προστεθούν στο καλεντάρι αργότερα, κατά τον Σεπτέμβριο.

Η πίστα Μουτζέλο της Ιταλίας, ανήκει στη Σκουντερία Φεράρι, είναι έτοιμη να φιλοξενήσει έναν αγώνα, εάν κριθεί απαραίτητο. Επιπλέον, η F1 εξακολουθεί να διερευνά τη δυνατότητα αναβίωσης του καναδικού Grand Prix στο Μόντρεαλ που έχει αναβληθεί. Παρά ταύτα δείχνει πιθανότερο ένα γκραν πρι στο Σότσι (Ρωσία) στις αρχές Οκτωβρίου.

Τέλος, το πρόγραμμα παραμένει εξαιρετικά ρευστό, αφού υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τους αγώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τη Βραζιλία. Τρεις χώρες όπου τα κρούσματα της covid-19 είναι σε έξαρση ακόμα!

Δείτε ακόμη:

Στη Μαγιόρκα τον πρώτο τελικό τίτλου η Μπάρτσα
«Όχι» στην αδειοδότηση για Πανιώνιο, Παναιτωλικό
Για την ανατροπή πρόκρισης στο Σάο Πάολο η Ιντερ!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις