Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

09

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τέσσερα νέα μέτρα Μητσοτάκη: Οι νέες πρωτοβουλίες για τον έλεγχο της οικονομίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέσσερα νέα μέτρα Μητσοτάκη: Οι νέες πρωτοβουλίες για τον έλεγχο της οικονομίας

Τέσσερα νέα μέτρα Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει τέσσερις νέες πρωτοβουλίες για τον έλεγχο των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, από τη βήμα της Βουλής.

Τέσσερα νέα μέτρα Μητσοτάκη: Στην επίκαιρη ερώτηση που υπέβαλε ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία», στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού», με μια απάντηση – ανακοίνωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ακόμα τέσσερις νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας:

α) η Συν-εργασία ενισχύεται με 200 εκατ. ευρώ και θα επιδοτούνται οι εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων,

β) οι οφειλές Μαρτίου έως και τον Σεπτέμβριο που έχουν ανασταλεί θα αποτελέσουν ένα ξεχωριστό σύνολο που θα αποπληρωθεί σε 12 ή 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου από το 2021,

γ) θα αυξηθούν οι αριθμοί των δόσεων για φόρο εισοδήματος τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα,

δ) όσοι αποπληρώνουν εφάπαξ τις φορολογικές τους υποχρεώσεις θα έχουν έκπτωση 2%.

Μητσοτάκης: «Η αξιοπιστία μας στην αντιμετώπιση της οικονομίας μετριέται με πολλούς τρόπους»

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το σύστημα υγείας θωρακίστηκε αμέσως  με 280 εκατ. ευρώ. Δόθηκε έκτακτο επίδομα, δώρο, αμοιβή σε όλους τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας. Αξιοποιήθηκαν δωρεές, έγιναν 4300 προσλήψεις, διπλασιάστηκαν κλίνες εντατικής θεραπείας, που ξεπέρασαν τις 1000. Για να σημειώσει  «Μας παραδώσατε 565, εσείς που πολυδιαφημίζατε το ΕΣΥ και το δήθεν ενδιαφέρον σας για αυτό». Τέθηκαν συνολικά υπό την προστασία της Πολιτείας, 850.000 επιχειρήσεις, 2 εκατ.  Απαγορεύτηκαν οι απολύσεις και καθιερώθηκε αποζημίωση 800 ευρώ. Το κράτος κάλυψε ασφαλιστικές εισφορές. Υπογραμμίζοντας, « Νομοθετήσαμε μείωση του ενοικίου, μετατέθηκε η εξόφληση όλων των οφειλών, παρατάθηκαν τα επιδόματα ανεργίας».

Στην αναφορά του σχετικά για τις τράπεζες επισήμανε: «Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τον τρόπο που θα ανταποκριθούν στο ταμείο εγγυοδοσίας. Πιστεύω ότι από αυτό το πρόγραμμα ένα σημαντικό κεφάλαιο ρευστότητας θα κατευθυνθεί στην πραγματική οικονομία ». Για την απαξίωση στην «επιστρεπτέα προκαταβολή» απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, σημείωσε ότι είναι πρόγραμμα από το οποίο έχουν ωφεληθεί παραπάνω από 50.000 επιχειρήσεις και θα ενισχυθεί. «Κονδύλια που σήμερα επιλέγετε να αγνοείτε δόθηκαν την κατάλληλη στιγμή. Ούτε εμπροσθοβαρώς, ούτε οπισθοβαρώς. Δόθηκαν με το βάρος που απαιτεί η κάθε χρονική στιγμή, ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα και εφεδρείες την επόμενη στιγμή».

Η στήριξη προς επιχειρήσεις δεν έρχεται χωρίς ελέγχους, αλλά με τη συμμόρφωση στους νέους κανόνες, επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Πάνω από 88.000 έλεγχοι το τελευταίο τρίμηνο έχουν γίνει. Ο πρώτος μας στόχος είναι να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους και πελάτες. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας, οι αναγκαίες αποστάσεις θα εποπτεύονται αυστηρά. Δείγμα σεβασμού και προστασίας των συνανθρώπων μας που εργάζονται.

Δείτε ακόμη

Οργή Μητσοτάκη για τα fake news του Τσίπρα – “Έχουν δίκιο που σας λένε ψεύτη”
Μητσοτάκης: Αυξάνονται οι δόσεις για φόρο και ΕΝΦΙΑ
Μπακογιάννης σε Ιμάμογλου «Να προστατέψουμε την Αγία Σοφία»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις