Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Swinging: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν το δοκιμάσετε
PLUS

Swinging: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν το δοκιμάσετε

Swinging: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε εσείς και ο παρτενέρ σας για την ανταλλαγή συντρόφων και τον εμπλουτισμό της σεξουαλικής σας ζωής.

Swinging: Όταν ακούτε τη λέξη Swinging οι περισσότεροι σκέφτεστε τη δεκαετία του ’60 και του ’70 και τα ξέφρενα πάρτι με σεξ. Όμως ο συγκεκριμένος όρος μπορεί να είναι ακόμα και σήμερα πιο κοινός από ό,τι νομίζετε. Το Swinging ξεκίνησε από την Αμερική αλλά εξαπλώθηκε και σε ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης και το concept αφορά δυο συντρόφους που έχουν μονογαμική σχέση και συναινούν στη σεξουαλική συνεύρεση με τρίτα πρόσωπα, με στόχο την συντροφική τους εξέλιξη και τον εμπλουτισμό της σεξουαλικής τους ζωής.

Οι υποστηρικτές του Swinging δηλώνουν ότι με αυτόν τον τρόπο αναζωογονούν τη σχέση τους, νικάνε τη ρουτίνα της μονογαμίας και προστατεύουν τόσο εκείνους όσο τους συντρόφους τους από τον πόνο μιας πιθανής απιστίας, αφού και οι δυο έχουν συμφωνήσει τη συνεύρεση με άλλα άτομα. Ωστόσο οι swingers έχουν μονογαμική σχέση και δίνουν προτεραιότητα σε αυτή, γι αυτό και δεν δένονται συναισθηματικά με τα τρίτα άτομα που συνευρίσκονται σεξουαλικά. Πριν κάποιος δεχτεί να το δοκιμάσει πρέπει να γνωρίζει τα παρακάτω

Swinging:  Να είναι σίγουρος ότι το θέλει τόσο εκείνος όσο και ο σύντροφός του

Πολλές φορές ο ένας από τους δυο συντρόφους της μόνιμης σχέσης μπορεί να συμφωνήσει να συμμετέχει στο Swinging, για να μην χαλάσει το χατίρι του άλλου ή επειδή φοβάται να μην χάσει τον σύντροφό του. Όμως για να δεχτεί κάποιος, πρέπει να είναι έτοιμος για έναν τέτοιου είδος πειραματισμού.

Στο τέλος μπορεί να υπάρξει ρήξη στη σχέση

Μπορεί κάποιος να ξεκινάει το Swinging με τις καλύτερες προθέσεις, όμως στην πορεία το ζευγάρι μπορεί να έρθει αντιμέτωπο με θέματα που δεν θα μπορεί να διαχειριστεί, όπως η ζήλια, ο κλονισμός εμπιστοσύνη ή ακόμα τη γέννηση ενός νέου έρωτα.

Αυξάνεται η πιθανότητα μετάδοσης ΣΜΝ

Επειδή το swinging χαρακτηρίζεται από μια ελευθερία, μπορεί να οδηγήσει και σε χαλάρωση των μέτρων προστασίας. Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται ανταλλαγή συντρόφων χωρίς χρήση προφυλακτικού κι αυτό θα πρέπει να είναι ο απόλυτος κανόνας για τα ζευγάρια που σκέφτονται να το δοκιμάσουν. Τέλος ο swinging τρόπος ζωής μπορεί να είναι οδηγεί σε σεξουαλική ευχαρίστηση, αλλά πρέπει να γίνεται με υπευθυνότητα για να είναι όλοι ασφαλείς.

Δείτε ακόμα

Tips για να κάνεις το σεξ που πάντα ήθελες!
“Φαγούρα” στο κρεβάτι; Το πιο απλό κόλπο για καλύτερο σεξ
Αντιμετωπίστε τις σεξουαλικές διαταραχές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις