Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ταξιδιωτική οδηγία για Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου καλεί τη Γερμανία να “κάνει πίσω”
ΚΟΣΜΟΣ

Ταξιδιωτική οδηγία για Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου καλεί τη Γερμανία να “κάνει πίσω”

Ταξιδιωτική οδηγία για Τουρκία: Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη να παρατείνει την ταξιδιωτική οδηγία για περισσότερες από 160 χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης έως τα τέλη Αυγούστου.

Ταξιδιωτική οδηγία για Τουρκία: Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Spiegel» δήλωσε ότι η «Τουρκία είναι απογοητευμένη από την ταξιδιωτική οδηγία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η οποία συμπεριλαμβάνει τη χώρα του» και την καλεί «να την άρει το συντομότερο δυνατό». Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, εξέφρασε την απογοήτευση του για τη στάση της Γερμανίας και την επιθυμία του δοθεί το δικαίωμα στους Γερμανούς τουρίστες να ταξιδέψουν τελικά στην Τουρκία και δήλωσε πως όλα είναι έτοιμα για ένα ασφαλές ταξίδι στη χώρα του. Τα μέτρα που έλαβαν ελέγχθηκαν, μεταξύ άλλων, από τον Οργανισμό Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV Süd.

Ωστόσο, όχι μόνο ο Τούρκος ΥΠΕΞ αλλά και οι  Τούρκοι ξενοδόχοι αντέδρασαν έντονα κατά της γερμανικής ταξιδιωτικής οδηγίας όπως μετέδωσε το δεύτερο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΖDF. Ανακοίνωσαν δε το γεγονός ότι έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να προετοιμασθούν και έκαναν λόγο για «πρωτοποριακή δουλειά, την οποία έκανε η Τουρκία προκειμένου να αντιμετωπισθεί η διάδοση της επιδημίας του κορωνοϊού και θα έπρεπε να ανήκει στις πρώτες χώρες για τις οποίες θα αρθεί η (γερμανική) ταξιδιωτική οδηγία.

Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη να παρατείνει την ταξιδιωτική οδηγία για περισσότερες από 160 χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης έως τα τέλη Αυγούστου. Μεταξύ αυτών των χωρών συμπεριλαμβάνεται και η Τουρκία. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα και δηλώσεις, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επαφή με την Τουρκία επί του θέματος αυτού για άμεση επίλυση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις