Ιράν κορονοϊός: Νέα έκκληση στους πολίτες για χρήση μάσκας

ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν κορονοϊός: Νέα έκκληση στους πολίτες για χρήση μάσκας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ιράν κορονοϊός: Οι αρχές έχουν συστήσει επανειλημμένως στους Ιρανούς να φορούν μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κυρίως στο μετρό.

12.06.2020 | 20:36

Ιράν κορονοϊός: Νέα προειδοποίηση της Τεχεράνη στους πολίτες της για χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους καθώς τουλάχιστον 2.000 νέες μολύνσεις και 75 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν σήμερα, Παρασκευή, στη χώρα, την πιο πληγείσα από την πανδημία στη Μέση Ανατολή. Σε σημερινές δηλώσεις ο Κάσεμ Τζανμπαμπάι, αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε πως «Η εξάπλωση του (νέου) κορωνοϊού στην κοινότητα έφθασε σε τέτοια επίπεδα που η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική για όλους». Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου τόνισε πως «Αν συνεχίσουμε να παραβλέπουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μπορεί να οδηγηθούμε σε νέα κύματα της επιδημίας».

Οι αρχές έχουν συστήσει επανειλημμένως στους Ιρανούς να φορούν μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κυρίως στο μετρό της Τεχεράνης όπου πολλοί επιβάτες εξακολουθούν να κυκλοφορούν χωρίς μάσκα. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σίμα Σαντάτ Λαρί, 2.369 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 182.545. Με 75 επιπλέον θανάτους μέσα σε 24 ώρες, ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία στο Ιράν έχει φθάσει πλέον τους 8.659, πρόσθεσε η Σαντάτ, η οποία μιλούσε στην κρατική τηλεόραση.

Δείτε ακόμη

Η Τουρκία διαμαρτύρεται που η Γερμανία δεν ήρε την ταξιδιωτική οδηγία
Υπόθεση Μαντλίν: Η φωτογραφία της NASA που “καίει” τον Γερμανό παιδόφιλο
Υπόθεση φρίκης: Δηλητηρίαζε αστέγους και βιντεοσκοπούσε τον πόνο τους
Exit mobile version