Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αστυνομική βια – Τζόρτζ Φλόιντ: Νέο περιστατικό κατά Αφρομερικανού
ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομική βια – Τζόρτζ Φλόιντ: Νέο περιστατικό κατά Αφρομερικανού

Αστυνομική βια - Τζόρτζ Φλόιντ: Ένα ακόμη βίντεο με αστυνομική βία κατά Αφροαμερικανού στις ΗΠΑ το 2019 ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Αστυνομική βια – Τζόρτζ Φλόιντ: Ένα ακόμη βίντεο με αστυνομική βία κατά Αφροαμερικανού στις ΗΠΑ ήρθε στο φως της δημοσιότητας.  Το περιστατικό έγινε το 2019 στην Οκλαχόμα όταν ένας αστυνομικός προσπάθησε να συλλάβει τον 42χρονο Ντέρεκ Σκοτ, τον οποίο με παρόμοιο τρόπο, όπως και στη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ, ξάπλωσε στο έδαφος. Ο αστυνομικός αγνόησε τον συλληφθέντα ο οποίος του έλεγε «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», με τον πρώτο να του απαντά προκλητικά «Δεν με νοιάζει». Μετά από λίγη ώρα ο άτυχος Σκοτ απεβίωσε.

Τότε, το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας της Οκλαχόμα ανέφερε ότι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί ενήργησαν καταλλήλως. Όλοι οι αστυνομικοί απαλλάχθηκαν από τη διάπραξη οποιουδήποτε επιλήψιμων πράξεων. Να αναφέρουμε ότι το υλικό της κάμερας των εμπλεκόμενων αστυνομικών δόθηκε αυτήν την εβδομάδα στη δημοσιότητα μετά από αίτημα των διαδηλωτών του κινήματος Black Lives Matter.

 Αστυνομική βια – Τζόρτζ Φλόιντ: Τι ανέφερε το πόρισμα της νεκροψίας του Σκοτ

Το NBC News ανέφερε ότι το πόρισμα της νεκροψίας του Σκοτ, το οποίο περιήλθε σε γνώση του τηλεοπτικού δικτύου, ανέφερε πως η αιτία θανάτου ήταν η κατάρρευση πνεύμονα και χαρακτήρισε το τρόπου του θανάτου «απροσδιόριστο». Η χρήση μεθαμφεταμίνης που είχε γίνει από τον Σκοτ λίγο πριν από τον θάνατό του και το άσθμα καταγράφηκαν ως παράγοντες που συνέβαλαν στο θάνατο. Η δημοσίευση του βίντεο έγινε λόγω της έντονης συζήτησης στις ΗΠΑ σχετικά με την αστυνομική βαρβαρότητα και τη φυλετική δικαιοσύνη σε συνέχεια της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος φώναζε «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» καθώς ένας αστυνομικός της Μινεάπολις πίεζε με το γόνατό του το λαιμό του Φλόιντ για σχεδόν εννέα λεπτά.

Ο Σκοτ, στις 20 Μαΐου 2019, συνελήφθη έπειτα από ένα τηλεφώνημα στο κέντρο άμεσης δράσης που ανέφερε ότι ο άνδρας απειλούσε ανθρώπους με ένα περίστροφο. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, ο Σκοτ άρχισε να τρέχει. Οι αστυνομικοί τον έριξαν κάτω και ένα πιστόλι βρέθηκε στην τσέπη του παντελονιού του. Ο αρχηγός της αστυνομίας Λάρι Γουίθροου είπε σήμερα ότι ο Σκοτ φάνηκε γρήγορα να πέφτει αναίσθητος ενώ φορούσε χειροπέδες και ήταν ξαπλωμένος μπρούμυτα. Τον έφεραν σε «θέση ανάνηψης» και οι αστυνομικοί κάλεσαν ασθενοφόρο. Ο Γουίθροου υπερασπίστηκε τον αστυνομικό που είπε στον Σκοτ ότι δεν τον νοιάζει όταν είπε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. «Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας συμπλοκής, σίγουρα αυτό μπορεί να είναι κάτι που λέει ένας αστυνομικός. Απλώς καταλάβετε ότι οι αστυνομικοί μάχονται με κάποιον σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο Γουίθροου στο NBC.

Δείτε ακόμη

Η απίστευτη ανάρτηση Τραμπ για τα όπλα – Με αφορμή τα κονδύλια για την Αστυνομία
Βανδαλισμός άγαλμα Κολόμβου: Συνεχίζονται οι αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις
Αστυνομική βία ΗΠΑ: Άνδρας τρώει τις σάρκες του κατά τη διάρκεια βάναυσης σύλληψης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις