Διπλώματα οδήγησης παράταση 2020: Τι ισχύει με αυτά που λήγουν

ΕΛΛΑΔΑ

Διπλώματα οδήγησης παράταση 2020: Τι ισχύει με αυτά που λήγουν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Διπλώματα οδήγησης παράταση 2020: Βαθιά ανάσα και οξυγόνο σε όλους τους οδηγούς, όπου σύμφωνα με τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι άδειες οδήγησης θα πάρουν παράταση.

12.06.2020 | 20:17

Διπλώματα οδήγησης παράταση 2020: Βαθιά ανάσα και οξυγόνο σε όλους τους οδηγούς, όπου σύμφωνα με τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι άδειες οδήγησης θα παραταθούν για 7 μήνες από την ημερομηνία λήξης τους. Κατά συνέπεια, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εξήγησε πως  οι πολίτες μπορούν να οδηγούν μέχρι εξαντλήσεως των παραπάνω προθεσμιών χωρίς κανένα πρόβλημα. Εξαίρεση από την δυνατότητα αυτή ισχύει μόνο για την οδήγηση σε τρίτες εκτός Ε.Ε. χώρες.

Έκδοση ψηφιακού διπλώματος

Σε ότι έχει σχέση με την έκδοση ψηφιακού διπλώματος στους επιτυχόντες των εξετάσεων οδήγησης, η διαδικασία προχωρά κανονικά χωρίς προβλήματα μέσω του gov.gr, χωρίς να επηρεάζονται οι νέοι οδηγοί. Αυτό σημαίνει πως θα μπορούν άμεσα να οδηγήσουν στην ελληνική επικράτεια, χωρίς μεσοδιάστημα αναμονής, ενώ με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η αποφυγή του συνωστισμού  στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η  προσωρινή άδεια οδήγησης έχει ισχύ για τέσσερις μήνες.

Υπενθυμίζεται πως οι επιτυχόντες οδηγοί, εισερχόμενοι στην κατηγορία «Πολίτες και Καθημερινότητα» και ακολούθως στην υποκατηγορία «Μετακινήσεις» του gov.gr, θα ταυτοποιούνται με τους κωδικούς Taxisnet και θα παραλαμβάνουν το ψηφιακό αρχείο (pdf) με την προσωρινή άδεια οδήγησης από την πλατφόρμα drivers.services.gov.gr

Στο ψηφιακό δίπλωμα (δείγμα επισυνάπτεται) αναγράφεται:

1. Επώνυμο
2. Όνομα
3. Ημερομηνία Γέννησης
4α. Ημερομηνία εξέτασης οδηγού
4β Ημερομηνία λήξης ψηφιακού διπλώματος
4γ. Υπηρεσία που εκδόθηκε το δίπλωμα
4δ. ΑΦΜ οδηγού
5. Αριθμός Αδείας που θα βγει κατά την εκτύπωση
6. Κατηγορία του διπλώματος
7. Παρατηρήσεις (οδήγηση με γυαλιά)
8. Κωδικός Υπουργείου για τη γνησιότητα

Δείτε ακόμη

Βούλα: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της
Αγωνία για την μικρή Μαρκέλλα – Η μυστήρια γυναίκα με τα κοντά κόκκινα μαλλιά
«Χρυσή» κλοπή – «Άνοιξαν» αυτοκίνητο επιχειρηματία στην Χαλκιδική
Exit mobile version