Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / NBA-πλέι οφ: Ζορίζει η κατάσταση για την επανέναρξη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

NBA-πλέι οφ: Ζορίζει η κατάσταση για την επανέναρξη

NBA-πλέι οφ: Όλα κυλούσαν ομάδα και στην Αμερική είχαν ξεκινήσει τις ετοιμασίες για την επανέναρξη της σεζόν. Ωστόσο, όλα βρίσκονται στον αέρα...

NBA-πλέι οφ: Όλα κυλούσαν ομάδα και στην Αμερική είχαν ξεκινήσει τις ετοιμασίες για την επανέναρξη της σεζόν. Ωστόσο, όλα βρίσκονται στον αέρα, αφού οι πληροφορίες από την Αμερική αναφέρουν ότι πολλοί αρνούνται να ταξιδέψουν στο Ορλάντο. Η λίγκα είχε αποφασίσει να διεξαχθεί το υπόλοιπο του πρωταθλήματος εκεί, με τη μορφή ενός μεγάλου τουρνουά. Όμως, τουλάχιστον 50 παίκτες δεν θέλουν να μεταβούν στην Φλόριντα και πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά! Το σχέδιο έλεγε ότι οι 22 ομάδες θα ταξιδέψουν Φλόριντα και θα μπουν σε καραντίνα στην Disney World. Ο σκοπός ήταν να ολοκληρωθεί η σεζόν εκεί. Μάλιστα, είχε αναφερθεί χθες πως όποιος δεν ταξίδευε στο Ορλάντο δεν θα τιμωρούνταν, όπως αναφέραμε εδώ. Ωστόσο, η ελαστικότητα φαίνεται πως άνοιξε τον δρόμο για τα μαζικά «όχι» από αρκετούς παίκτες.

Αυτό που αναφέρεται είναι ότι οι παίκτες ομάδων που δεν έχουν πολλές πιθανότητες για κάτι καλό, δεν «ψήνονται». Με λίγα λόγια θεωρούν ότι δεν αξίζει τον κόπο το να μπουν σε μια τέτοια ψυχοφθόρα διαδικασία. Όλα αυτά ενώ ο κομισάριος του ΝΒΑ κάνει υπερπροσπάθεια για να μειώσει την οικονομική καταστροφή! Η πανδημία δημιούργησε τεράστια οικονομικά προβλήματα, ακόμη και στη ρευστότητά της λίγκας. Οι εκτιμήσεις λένε ότι το salary cap θα πέσει από 115 στα 90 εκ. δολάρια τη νέα σεζόν. Έτσι οι ομάδες θα κληθούν να πληρώσουν εξωφρενικά ποσά σε φόρους πολυτελείας. Αν δεν υπάρξει συνέχεια της τρέχουσας σεζόν, τότε θα μιλάμε για μια μεγάλη καταστροφή και η κατάσταση θα βρεθεί εκτός ελέγχου.

Με ρόστερ 17 παικτών

Για τη συνέχιση του πρωταθλήματος με τη διεξαγωγή των πλέι οφ στο Ορλάντο, ο Άνταμ Σίλβερ είχε προχωρήσει και σε αλλαγές. Είχε ήδη ενημερώσει τις 22 ομάδες πως θα είχαν τη δυνατότητα να πάρουν στη Φλόριντα μέχρι και 17 παίκτες. Μέχρι και πριν τον Μάρτιο ο αριθμός του ρόστερ ήταν περιορισμένος στους 15 παίκτες.

Δείτε ακόμη

Δώνης: «Δεν έχω άγχος για το μέλλον»
Προχωράνε για μεταγραφές στον Άρη
«Μένει στον Ολυμπιακό ο Γκασπάρ»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις