Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Opinion Poll 2020: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ, ποιοι βουλευτές κέρδισαν τους πολίτες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Opinion Poll 2020: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ, ποιοι βουλευτές κέρδισαν τους πολίτες

Δημοσκόπηση Opinion Poll 2020: Ικανοποίηση των πολιτών για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει Κυριάκος Μητσοτάκης σε ποσοστό 63%, έναντι 37%, καταγράφει νέα έρευνα της εταιρείας Opinion Poll στην Α' Αθηνών.

Δημοσκόπηση Opinion Poll 2020: Ισχυρό προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, καθώς το κυβερνών κόμμα προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 41,5% έναντι 17,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα, στη δημοσκόπηση καταγράφεται η ικανοποίηση των πολιτών για τις πολιτικές πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού όσο και της οικονομικής κρίσης. Αναλυτικότερα, στο ερώτημα τι θα ψήφιζαν οι πολίτες εάν γίνονταν αύριο εκλογές, η ΝΔ λαμβάνει 41,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,2%, το ΚΙΝΑΛ με 3,4%, η Ελληνική Λύση με 1,6% και το Μέρα25 με 1,5%. Το κόμμα Κασιδιάρη καταγράφεται στο 2,2%.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένος είστε από τη συνολική στάση του πρωθυπουργού το 76% απαντά «πολύ» και «αρκετά», ενώ στην ερώτηση πόσο αισιόδοξος είστε για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού και στο επόμενο διάστημα το 66% απαντά θετικά. Όσο για το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας το 46% εκτιμάει ότι είναι εφικτό.

Σχετικά με τις προτάσεις για την αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, αυτή της ΝΔ λαμβάνει 42%, ενώ εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ μόλις 10,8%. Οι πολίτες ανέδειξαν μάλιστα πρώτο τον Βασίλη Κικίλια σε δύο κατηγορίες, αυτή του πιο δραστήριου βουλευτή της Ά Αθηνών σήμερα – με ποσοστό 32,3% και του βουλευτή που θα ψήφιζαν αν ήταν τώρα υποψήφιοι – με ποσοστό 51,0%.

Τέλος ενδιαφέρον έχει και η αξιολόγηση των πολιτικών πρωτοβουλιών, που αναλαμβάνουν, πέραν εκείνων του πρωθυπουργού, και του δημάρχου Αθηναίων, αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής.Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει θετικές κρίσεις σε ποσοστό 54% και αρνητικές σε ποσοστό 38%, ενώ ο Γιώργος Πατούλης έχει θετικές γνώμες 29% και αρνητικές 45%.

Δείτε ακόμη

“Θα φωνάξω τον Χαρδαλιά” – Η ατάκα Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη (vid)
Ο Κοτζιάς “αδειάζει” τον Τσίπρα και μιλά ευθέως για ψέματα (vid)
«Άναψαν τα αίματα» στη Βουλή μεταξύ Άδωνι – Φάμελλου: “Είσαι ρεζίλης”
Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις