Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μακαρονάδα με ντοματίνια: Το καλοκαίρι στο πιάτο μας
PLUS

Μακαρονάδα με ντοματίνια: Το καλοκαίρι στο πιάτο μας

Μακαρονάδα με ντοματίνια: Εύκολη, γρήγορη, χορταστική και πάνω από όλα ελαφρια συνταγή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Μακαρονάδα με ντοματίνια: Το καλοκαίρι χάνουμε καθημερινά λόγω ιδρώτα αρκετές θρμίδες μέσα στη μέρα. Ειδικά αν η δουλειά σου έχει ορθοστασία ή είναι χειρονακτική. Με την άνοδο του υδράργυρου το μόνο πράγμα που θέλουμε όλοι είναι μια σκιά, κάτι δροσιστικό και κάτι ελαφρύ και για φαγητό. Γιατί, ποιός κάθεται μια ώρα στην κουζίνα με τέτοια ζέστη; Θέλουμε λοιπόν εύκολα και πάνω από όλα γρήγορα, ένα φαγητάκι χορταστικό, με υλικά εποχής και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε και πολλά κατσαρολικά!

Μινιμαλισμός καλοκαιρινός! Θέλουμε φαγητά πλούσια και καλές θερμίδες και όχι πολλά λάδια να μας βαράινουν το στομάχι. Καθώς η διαδικασία της πέψης το καλοκαίρι αν έχουμε φάει πολύ, μας κάνει να αισθανόμαστε βαριά και να μην μπορούμε να κουνηθούμε. Έχουμε λοιπόν τη λυση. Τα φρέσκα, τραγανά μποστανικά της εποχής μπερδεύονται με αλ ντέντε ζυμαρικά, μυρωδικά και νόστιμες σάλτσες και συνθέτουν λαχταριστές μακαρονάδες.

Μακαρονάδα με ντοματίνια: Υλικά και εκτέλεση

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + επιπλέον, για το σερβίρισμα
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. ντοματίνια (τα μικρά ολόκληρα, τα μεγάλα κομμένα στη μέση)
  • 1 μάτσο φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας
  • 80 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή το πράσινο μέρος από φρέσκο κρεμμυδάκι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και τα στραγγίζουμε, κρατώντας στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό από το βράσιμό τους. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπερίτσα τσίλι για 1/2 λεπτό. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας αραιά, μέχρι να αρχίσει να σκάει η φλούδα τους. Ρίχνουμε τον βασιλικό, ανακατεύουμε και τραβάμε από τη φωτιά. Στην κατσαρόλα όπου βράσαμε τα ζυμαρικά, καθαρή και στεγνή πλέον, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών, προσθέτουμε το τυρί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί μια σάλτσα. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και το μείγμα με τα ντοματίνια και ανακατεύουμε καλά, να καλυφθούν με τη σάλτσα. Αποσύρουμε, μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα, σκορπίζουμε το σχοινόπρασο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε ακόμη

Συνταγή για λαχταριστό και δροσιστικό φραουλόφι
Διατροφικά λάθη που δεν σας αφήνουν να χάσετε κιλά
Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές κατά της γήρανσης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις