Εφαρμογή για συνωστισμό – Μύκονος: Ένα πρωτοποριακό app για τον ιό

ΕΛΛΑΔΑ

Εφαρμογή για συνωστισμό – Μύκονος: Ένα πρωτοποριακό app για τον ιό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εφαρμογή για συνωστισμό - Μύκονος: Τα μεγάλα λάθη που έγιναν και έβαλαν στο "στόχαστρο" το πανέμορφο νησί, οδήγησαν σε εμπνεύσεις.

11.06.2020 | 10:55

Εφαρμογή για συνωστισμό – Μύκονος: Μια εφαρμογή μέσω κινητών τηλεφώνων αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στη Μύκονο, προκειμένου οι τουρίστες να ενημερώνονται για τον συνωστισμό πολιτών σε συγκεκριμένα μέρη. Όπως επισημαίνουν φορείς και καταστηματάρχες του νησιού, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έγιναν λάθη τα οποία θα πρέπει να μην επαναληφθούν όταν θα ανοίξουν οι πτήσεις και οι τουρίστες θα επισκέπτονται μαζικά το νησί.  Παράλληλα, οι επιχειρηματίες της Μυκόνου σημειώνουν τον κίνδυνο που έχουν τα αυτοσχέδια πάρτι σε ενοικιαζόμενες βίλες του νησιού, στα οποία η τιμή εισόδου μπορεί να φτάσει και στα 500 ευρώ το άτομο, ανάλογα με τον dj που είναι καλεσμένος. Τονίζουν, μιλώντας στο Mega, ότι οι ίδιοι πληρώνουν φόρους, ενοίκια και ΦΠΑ, ενώ υπογραμμίζουν ότι σε αυτά τα πάρτι δεν τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες ασφαλείας για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού. Τέλος, έως τώρα έχουν γίνει μερικές κρατήσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες στη Μύκονο, ωστόσο αυτές μπορεί να είναι εικονικές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χιλιάδες τουρίστες μετακινούνται με βανάκια κάθε βράδυ από τα beach bar και τα bar του νησιού σε βίλες, όπου ξεφαντώνουν μέχρι το ξημέρωμα. Είναι διατεθειμένοι, δε, να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να βρεθούν σε μία από αυτές τις βίλες. Παράλληλα, στέλνονται μυστικές προσκλήσεις με μηνύματα, όπου επισυνάπτονται συντεταγμένες της εκάστοτε βίλας, αλλά και φωτογραφίες, προκειμένου η πρόσβαση να είναι εύκολη, ενώ οι χώροι φρουρούνται από security με σαφείς και αυστηρές οδηγίες να ελέγχουν την πρόσβαση, ώστε να μην μπορεί κανένας που δεν έχει πληρώσει είσοδο να μπει. Ορισμένοι εκ των διοργανωτών των εν λόγω events έφτασαν στο σημείο να δημιουργήσουν και ιστοσελίδα, προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες! Το εν λόγω site, με το πρόσχημα ομιλιών και διαλογισμού, διοργανώνει prive πάρτι σε διαφορετικές βίλες κάθε μέρα, ώστε να μην μπορούν να τους εντοπίσουν οι αρμόδιες αρχές.

Δείτε ακόμη

Φρουρά, αυστηροί κανόνες και τιμοκατάλογος στα πριβέ πάρτι της Μυκόνου
Ατύχημα για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στη Μύκονο
Εκτός ελέγχου η Μύκονος – Πάρτι με είσοδο σε βίλες, αντιδράσεις από επιχειρηματίες (vid)
“Καλύτερα να πάτε στα χωριά σας”, λέει η Κάβουρα (λες και ετοιμαζόμασταν για Μύκονο)
Exit mobile version