Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πρέμιερ Λιγκ – FFP: Οικονομική πανδημία!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρέμιερ Λιγκ – FFP: Οικονομική πανδημία!

Πρέμιερ Λιγκ - FFP: Πολύ πάνω από την κόκκινη γραμμή που έχει χαράξει το Financial Fair Play κινούνται ήδη 8 από τους 20 σύλλογους της πρέμιερσιπ!

Πρέμιερ ΛιγκFFP: Πολύ πάνω από την κόκκινη γραμμή που έχει χαράξει το Financial Fair Play κινούνται ήδη 8 από τους 20 σύλλογους της κορυφαίας ποδοσφαιρικής κατηγορίας της Αγγλίας. Η πρέμιερ λιγκ είναι πια απαιτητικότερη από ποτέ και έγινε αναπόφευκτη (;) η αύξηση μισθών, μπόνους. Γενικώς σημειώθηκε “έκρηξη” στο εξοδολόγιο της κατηγορίας και αυτό έχει οδηγήσει οκτώ ομάδες πάνω από το όριο του FFP. Ολα αυτά, μάλιστα, σύμφωνα με έκθεση της πλέον αξιόπιστης εταιρείας στον τομέα, της Deloitte. Η οποία προειδοποιεί για ακόμα χειρότερα αποτελέσματα, στην οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας.

Τα εμπορικά δεδομένα ακόμα και των μεγαθηρίων της Αγγλικής ποδοσφαιρικής κοινότητας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης. Από την οποία σίγουρα εκπορεύεται μια νέα, καθαρά οικονομική αυτή τη φορά, κρίση. Η οποία θα πλήξει κρίσιμα το ισοζύγιο πληρωμών όλων των κλαμπ. Ολα αυτά, μάλιστα, αμέσως μετά την πιο παραγωγική χρονιά εσόδων στην πρέμιερσιπ, που οδήγησε σε δικαιολογημένο επενδυτικό άνοιγμα τους πάντες!

Πρέμιερ Λιγκ – FFP: Απειλή κυρώσεων για 6

Πλέον οι εξελίξεις με την πανδημία και οι επιπτώσεις της υποχρεώνουν όλες, μα κυρίως τις τοπ ομάδες, να μειώσουν τα ποσά μισθοδοσίας για να ισορροπηθεί η απώλεια από τηλεοπτικά και εισιτήρια. Και να καταστούν τα κλαμπ ενήμερα αναφορικά με το όριο που θέτει η ΟΥΕΦΑ για την τήρηση των κανονων του Financial Fair Play. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα ευρήματα της ετήσιας έκθεσης της Deloitte, μόνο τα 6 κορυφαία κλαμπ της κατηγορίας ξοδεύουν αθροιστικά για τους μισθούς σχεδόν 2 δισ. ευρώ! Από αυτά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσεγγίζει τα 400 εκατ. και μαζί με τη Σίτι και την Τσέλσι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα τήρησης του FFP για να μην αντιμετωπίσουν κυρώσεις από την ΟΥΕΦΑ.

Δείτε ακόμη:

Ινσούα: “Θα ήθελα να συνεχίσω στον ΠΑΟ, αλλά…”
Μαδριλένικη φιλοξενία, προσφορά γηπέδου από την Ατλέτικο στη Ρεάλ!
Ρωσία καλεί Μαουρίτσιο!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις