Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άδωνις – Φάμελλος: Άγρια κόντρα για το Ελληνικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις – Φάμελλος: Άγρια κόντρα για το Ελληνικό

Άδωνις - Φάμελλος: «Άναψαν τα αίματα» στη Βουλή ανάμεσα στον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο.

Άδωνις – Φάμελλος: Η τροπολογία που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή και με την οποία ρυθμίζονται οι διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει η κατεδάφιση κτιρίων στο Ελληνικό από την Ελληνικό ΑΕ προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση με τον πρώην υπουργό Σωκράτη Φάμελλο. Ο κ. Φάμελλος ρώτησε τον υπουργό Aνάπτυξης πόσες ακόμη τροπολογίες θα καταθέσει προκειμένου να ξεκινήσει η κατεδάφιση των κύριων και αν η τροπολογίες είναι περισσότερες από τα κτίρια που πρέπει να κατεδαφιστούν. Οι φράσεις αυτές προκάλεσαν την έκρηξη του υπουργού.

Αφού ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι με την νέα ρύθμιση δίνεται το δικαίωμα στη πλειοδότρια εταιρεία να προχωρήσει στην κατεδάφιση των υφιστάμενων κτιρίων του Ελληνικού όσων δεν έχουν κριθεί διατηρητέα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξηγήσεις κυρίως για το εάν η πολιτεία θα πληρώσει την κατεδάφιση. Ο κ. Γεωργιάδης διάβασε τη σχετική διάταξη στη ρύθμιση που προβλέπει ότι η ανάδοχος εταιρεία θα αναλάβει το κόστος. Στο ερώτημα δε του κ. Φάμελλου, αν η νέα ρύθμιση αντικαθιστά μια παλαιότερη, ο κ. Γεωργιάδης πέρασε στην αντεπίθεση, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Φάμελλος, ως υπουργός είχε άλλη στάση σχετικά με τα εναλλακτικά καύσιμα (RDF) ενώ ως βουλευτής έκανε κωλοτούμπα.

«Πάει πολύ ο Φάμμελος να εγκαλεί τον Γεωργιάδη. Είσαι ρεζίλι», του είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης, με τον κ. Φάμμελο να του ζητά να ανακαλέσει. «Εσύ είσαι ρεζίλι και δεν απαντάς», ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις