Κολομβία κοκαΐνη: Κατασχέθηκε ποσότητα 4,9 τόνων

ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία κοκαΐνη: Κατασχέθηκε ποσότητα 4,9 τόνων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Κολομβία κοκαΐνη: Ποσότητα κοκαΐνης με αξία πώλησης που εκτιμάται πως θα ανερχόταν σε 265 εκατομμύρια δολάρια κατάσχεσε την Τρίτη 10/06 η αστυνομία της Κολομβίας.

10.06.2020 | 10:54

Κολομβία κοκαΐνη: Ποσότητα κοκαΐνης με αξία πώλησης που εκτιμάται πως θα ανερχόταν σε 265 εκατομμύρια δολάρια κατάσχεσε την Τρίτη 10/06 η αστυνομία της Κολομβίας. Η «λευκή κυρία» εντοπίστηκε μέσα σε δύο εμπορευματοκιβώτια στη Μπουεναβεντούρα, λιμάνι στις ακτές της χώρας των Άνδεων στον Ειρηνικό Ωκεανό. Κατασχέθηκε λοιπόν ποσότητα 4,9 τόνων κοκαΐνης κρυμμένης στα δύο εμπορευματοκιβώτια στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στον Ειρηνικό, διευκρίνισε ο διευθυντής της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών, στρατηγός Χόρχε Λουίς Ραμίρες. Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία δεν προχώρησε σε συλλήψεις, να αναφέρουμε πως η κατάσχεση είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην Κολομβία για φέτος.

Να αναφέρουμε πως στην Κολομβία παράγεται η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης στον πλανήτη, περίπου 951 τόνοι τον χρόνο, ενώ οι καλλιέργειες κόκας, του φυτού τα φύλλα του οποίου είναι η πρώτη ύλη στη διαδικασία παρασκευής του ναρκωτικού, καλύπτουν πάνω από 2.000.000 στρέμματα επιφάνειας στην επικράτειά της, με βάση την υπηρεσία του Λευκού Οίκου που είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση της εμπορίας ναρκωτικών. Η διακίνηση κοκαΐνης συνέβαλε στον εμφύλιο πόλεμο στην Κολομβία, ο οποίος διαρκεί δεκαετίες. Σύμφωνα με τις αρχές στην Μπογοτά, τόσο ένοπλα κινήματα της αριστεράς όπως ο Στρατός Λαϊκής Απελευθέρωσης (ELN) και αποστάτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) που απορρίπτουν τη συμφωνία ειρήνης του 2016 με την οποία η οργάνωση αυτή αφοπλίστηκε, διαλύθηκε και μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα, όσο και συμμορίες κακοποιών, που ίδρυσαν σε αρκετές περιπτώσεις ακροδεξιοί πρώην παραστρατιωτικοί, εξασφαλίζουν έσοδα από την εμπορία ναρκωτικών.

Δείτε ακόμη

Μηδαμινές πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους παιδιά κάτω των 15 ετών από κορονοϊό
Γαλλία: Σκύλοι εκπαιδεύτηκαν να μυρίζουν τον κορονοϊό σε μασχάλες φορέων
Συνελήφθη άνδρας για το θάνατο της ελεφαντίνας
Exit mobile version