Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Διασπορά κορονοϊού Ελλάδα: Εντός της εβδομάδας τα αποτελέσματα, ανησυχεί η κοινότητα
ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Διασπορά κορονοϊού Ελλάδα: Εντός της εβδομάδας τα αποτελέσματα, ανησυχεί η κοινότητα

Διασπορά κορονοϊού Ελλάδα: Εντός της εβδομάδας θα φανεί εάν υπάρχει διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, υπογράμμισε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε περιοχές της Ελλάδας.

Διασπορά κορονοϊού Ελλάδα: Εντός της εβδομάδας θα φανεί εάν υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα, υπογράμμισε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Μιλώντας στο MEGA» η κ. Κοτανίδου τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας λέγοντας ότι «ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχνιέται. Ανοίξανε όλα για να λειτουργήσει η οικονομία. Αλλά αυτό που τονίζουμε συνεχώς είναι η ατομική ευθύνη». Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτό το διάστημα υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία μεταξύ των ειδικών, «γιατί υπάρχουν αρκετά ασυμπτωματικά κρούσματα. Υπάρχουν δείγματα κορωνοϊού που στην αρχή βγαίνουν αρνητικά και στην πορεία θετικά. Κάτι που είναι ακόμα πιο επικίνδυνο».

«Να κάνουμε τα πάντα χωρίς να εκθέτουμε τον εαυτό μας και τους άλλους σε κίνδυνο» επισήμανε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown, εφόσον παραστεί ανάγκη. «Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων για να κλείσει μια περιοχή. Αν όμως σε μια περιοχή βρεθεί ότι ένας ή δύο άνθρωποι μόλυναν πολύ κόσμο, θα κλείσει για ένα διάστημα η περιοχή, προκειμένου να βρεθεί ο υπερμεταδότης και να δούμε ποιοι έχουν κολλήσει. Πρόκειται για μια πολύπλοκη και επίπονη διαδικασία» πρόσθεσε.

Διασπορά κορονοϊού: Τι λέει ο Δημόπουλος

Ο ιός συνεχίζει να υπάρχει τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, αναφερόμενος και στη διαχείριση της πανδημίας. Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ μίλησε στο Μega για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και πόσο αυτή θα έπρεπε να μας ανησυχεί είπε πως “υπάρχει μια ανησυχία για περιπτώσεις που δεν μπορούν να συνδεθούν με συγκεκριμένες δομές αναγκαστικού συγχρωτισμού. Δημιουργεί μια εύλογη ανησυχία ο μεγάλος συγχρωτισμός που παρατηρήθηκε το τριήμερο, καθώς υπάρχουν οι ασυμπτωματικοί φορείς”, υπογράμμισε.

“Είναι σωστές οι επιφυλάξεις. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, θα πρέπει κανείς να βλέπει βδομάδα με τη βδομάδα. Ο ιός υπάρχει”, σημείωσε. “Μέχρι πρόσφατα, ακόμα και σήμερα έχουμε πάει πολύ καλά. Κατά ένα μέρος η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων οφείλεται στον αυξημένο αριθμό ελέγχων”. Ερωτηθείς για τις έρευνες για το εμβόλιο ανέφερε πως: “Όση πρόοδος και να υπάρχει σχετικά με το εμβόλιο χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις. Πρώτα το θέμα της ασφάλειας. Χρειάζονται έλεγχοι. Δεύτερο η αποτελεσματικότητα. Και τρίτο η δυνατότητα μαζικής παραγωγής σε αστρονομικά νούμερα. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα έχουμε το εμβόλιο”.

Δείτε ακόμη

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Πλουσιοκόριτσο έσπασε την καραντίνα, έκανε πάρτι και διέσπειρε τον ιό

Ρεσιτάλ ανευθυνότητας σε γνωστό μπαρ στο Γκάζι – Πάρτι με ημίγυμνες χορεύτριες, κανένα μέτρο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις