Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παράβαση της εβδομάδας: Βροχή κλήσεων για κινητό και αλκοόλ
ΕΛΛΑΔΑ

Παράβαση της εβδομάδας: Βροχή κλήσεων για κινητό και αλκοόλ

Παράβαση της εβδομάδας: Στο στόχαστρο συνεργείων τροχονόμων σε όλη τη χώρα η χρήση κινητού τηλεφώνου και η κατανάλωση ικανής ποσότητας αλκοόλ από οδηγούς.

Παράβαση της εβδομάδας: Αλκοόλ και χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση έβαλαν στο στόχαστρο την εβδομάδα που πέρασε συνεργεία τροχονόμων σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο της εφαρμογής της δράσης «προτεραιότητα στην παράβαση της εβδομάδας» από 960 συνεργεία σε όλη τη χώρα ελέγθηκαν 24.446 οδηγοί τροχοφόρων. Διαπιστώθηκε ότι 556 οδηγοί οδηγούαν και μιλούσαν στο κινητό, ενώ άλλοι 580 οδηγούσαν ενώ είναν καταναλώσει ικανή ποσότητα αλκοόλ.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Την οδήγηση με παράλληλη χρήση κινητού τηλεφώνου, αλλά και υπό την επήρεια αλκοόλ, δυο παραβάσεις που οδηγούν συνήθως σε δραματικά τροχαία δυστυχήματα, έβαλαν στο στόχαστρο κλιμάκια ανδρών και γυναικών της τροχαίας, την εβδομάδα από 1η έως 7η Ιουνίου. Στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κάτι που σημαίνει ότι οι έλεγχοι απλώνονται σε όλη τη χώρα, 960 συνεργεία, καθημερινά και για όλη την εβδομάδα, παρακολουθούσαν και ήλεγχαν με αλκοτέστ αυτούς που κάθονταν στο τιμόνι, με τις δυο αυτές ολέθριες συνήθειες. Έτσι, τα λίγο πιο κάτω από χίλια συνεργεία τροχονόμων, στην προσπάθεια να γλιτώσουν τα χειρότερα και να προλάβουν σοβαρές οδικές παραβάσεις, ήλεγξαν  συνολικά, στο οδικό δίκτυο όλης της χώρας  24.446 οχήματα.

Παράβαση της εβδομάδας: 556 παραβάσεις για κινητό, 580 για αλκοόλ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας, βεβαιώθηκαν – και βέβαια κόπηκαν κλήσεις- 556 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 580 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (224), του Ηρακλείου (82), της Θεσσαλονίκης (66), των Χανίων (58), της Β’ Δωδεκανήσου (42) και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (36). Οι έλεγχοι, υπενθυμίζει η Τροχαία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ,  συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Τι λέει η τροχαία και ποιό είναι το πρόγραμμα για το καλοκαίρι

Υπενθυμίζεται, τέλος από την Τροχαία ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων. Το πρόγραμμα «παράβαση της εβδομάδας, έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και πολύ καιρό με συντονισμένο τρόπο πανελλαδικά. Όχι ότι στη διάρκεια της εβδομάδας, που τίθεται σε προτεραιότητα ο εντοπισμός μιας συγκεκριμένης παράβασης, αγνοούνται οι υπόλοιπες. Απλά, εκείνη την εβδομάδα, εντείνεται η προσοχή και των τροχονόμων, στις παραβάσεις που προκρίνονται με τα αποτελέσματα να είναι όπως έγινε αντιληπτό από την παράθεση των στοιχείων, ανησυχητικά. Και όσο προχωρά το καλοκαίρι η χρήση οινοπνεύματος κατά την οδήγηση, αποτελεί ένα μέγα κοινωνικό και οδικό πρόβλημα που εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους και για τους ίδιους τους οδηγούς, τους συνεπιβάτες τους και τους άλλους οδηγούς που βρίσκονται τη μοιραία στιγμή της απώλειας του ελέγχου απέναντί τους…

Δείτε ακόμη

Οχιά στη Λαμία τσίμπησε 11χρονο αγοράκι στο πόδι
Ξεκινά ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Πλουσιοκόριτσο έσπασε την καραντίνα, έκανε πάρτι και διέσπειρε τον ιό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις