Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 10/6: Η ενημέρωση του υπουργείου για τον κορονοϊό 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 10/6: Η ενημέρωση του υπουργείου για τον κορονοϊό 

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 10/6: Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 183, αφού δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος.

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 10/6: Έντεκα είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας με το σύνολό τους από την αρχή της πανδημίας να φτάνει πλέον τα 3.068, σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 183, αφού δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος. Ωστόσο, αυξήθηκαν σε 12 οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ ασθενείς, από 10 που ήταν χθες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 11 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3068, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. 692 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1751 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 5 (41.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συναγερμός στην Ξάνθη

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές στην Ξάνθη μετά από τη διάγνωση θετικού κρούσματος σε εκπαιδευτικό που διδάσκει σε τέσσερα δημοτικά σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 46χρονο καθηγητή Αγγλικών από τον Εχίνο, που διδάσκει στο 10ο και το 17ο δημοτικό σχολείο της Ξάνθης αλλά και στα 15ο και 20ο δημοτικό σχολείο του Δροσερού. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο εκπαιδευτικός ανέβασε πυρετό και στη συνέχεια υπεβλήθη σε τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο, το οποίο βγήκε και θετικό. Χθες, Τρίτη, ο εκπαιδευτικός δεν πήγε στο σχολείο και ενημέρωσε τους συναδέλφους του. Την ίδια ώρα, τα σχολεία έκλεισαν και μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό θα επιστρέψουν σε 10 ημέρες.

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας επιβάλλεται προσωρινή απαγόρευση των πάσης φύσεων εκπαιδευτικών λειτουργιών σχολικών μονάδων του δήμου Τοπείρου της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης από 9 Ιουνίου έως και 19 Ιουνίου 2020, μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του covid 19. Πρόκειται για το εξαθέσιο μειονοτικό δημοτικό σχολείο Ηλιόπετρας και το Νηπιαγωγείο Ηλιόπετρας. Ειδικότερα, απαγορεύονται οι εκπαιδευτικές λειτουργίες, οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, η λειτουργία των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, εστιατορίων και κιλικίων, αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στις ανωτέρω δομές, των τελετών, ημερίδων συνεδρίων και πάσης φύσεων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Από την προσωρινή απαγόρευση εξαιρούνται οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες.

Δείτε ακόμη
Ο ΕΟΦ αποσύρει αντισηπτικό τζελ χεριών
Η κόρη της Νατάσας Θεοδωρίδου απαντά: Δεν έκανα πάρτι, δεν διέσπειρα τον ιό
Ξάνθη: Σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί – Έκλεισαν δημοτικά σχολεία
Εννέα τα κρούσματα στη Φθιώτιδα – Συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις
Ανησυχία για πιθανή διασπορά του ιού – Πολλοί οι ασυμπτωματικοί
Ρεσιτάλ ανευθυνότητας σε γνωστό μπαρ στο Γκάζι – Πάρτι με ημίγυμνες χορεύτριες, κανένα μέτρο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις